Den største mobile scenen i midtnorge vil prege festivalsommeren på Sunnmøre.

Annonse[pro_ad_display_adzone id="4935"]

Det jobbes med å få på plass den nye scena på Sankt Olavs plass i Ålesund sentrum. Alt skal være klart til årets Midtsommerjazz.

Sviktende cd-salg gir mye arbeid

– Vi har akkurat hentet denne mobile scenen fra Oslo og det er første gang vi setter den opp, forteller Per Oskar Pedersen i Lyd og Lyspartner.

Scenen er en semitrailer som flyttes med hjelp av en trekkvogn. Når den er pakket ut og montert vil scenen på det meste dekke 80 kvadratmeter, med tak 8 meter over bakken.

– Det er kravet fra artistene som stadig blir større. Salget av cd-plater stuper og artistene må derfor hente mer inntekter fra konserter, forklarer Pedersen. Derfor drypper det mer på oss og vi har hatt en kjempegod vekst de siste årene.

Vokser fort

Lyd og Lysparter har slått seg opp som en solid teknisk arrangør i midt-norge og ble av Dagens Næringsliv kåret til Gasellebedrift i fjor.

– Det går bra for tiden ja, nå er det 7 dagers uke til langt på høsten. Denne scenen skal brukes på Midtsommerjazz, Jugendfest, Sommerfesten, Vanylvsrock, Misundfestivalen, Kvalvåg kystfestival og rockefestivalen i Fosnavåg så det viser at behovet er der.

-Vi har altfor lite utstyr til å ta unna alle forespørslene. Derfor må vi leie utstyr fra andre steder i landet og til og med i utlandet.Til Jugendfest er alle mann i sving, 6 fast ansatte og omlag 60 ekstrahjelper. Det er utrolig mye logistikk som må på plass på et slikt arrangement.

Mens Midtsommerjazz blåses i gang kl 19 fredags kveld, er Pedersen et helt annet sted.

– Det blir nok ikke noe Midtsommerjazz på meg, torsdag skal jeg til Tomrefjorden for å rigge ei scene, så går turen til Molde med «Margot» fredag og lørdag før jeg skal tilbake å rigge ned etter Midtsommerjazz på søndag, smiler Pedersen.

Se artistene i Midtsommerjazz og les mer her

Annonse[pro_ad_display_adzone id="4936"]