Mazda fortsetter å lansere svært tøffe, nye modeller – og den siste i rekken hos Rico Bil i Ålesund er også den minste – Mazda 2 i tredje generasjon.

Annonse[pro_ad_display_adzone id="4935"]

– Dette er en snerten lite bil som er god å kjøre, sier salgssjef Bjørn Solnør. I tilllegg har det den Mazda sin teknologi med lavutslippsmotorer og et veldig flott design.

Og dette er virkelig en bil som er ute etter å heve nivået i klassen. Ikke bare byr den på et lekkert design – både utvendig og innvendig: Den har også en omfattende liste med utstyr. Blant annet byr den på en høyt plassert naviskjerm og head up-skjerm.

To motoralternativer

Mazda 2 blir tilgjengelig i tre utstyrsvarianter og tre motoralternativer på 1,5 liter. 75 og 90 hk bensin, der den sterkeste faktisk byr på lavest utslipp, og en 105 hk diesel.

Den største bensinvarianten kan bestilles enten med tradisjonell 6-trinns automat og manuell 5-trinns girkasse.

Best i klassen

Mazda har hatt to hovedfokus med småbilen: Sikkerhet og kjøreglede. All informasjon skjer høyt oppe på dashbordet. Underholdning i midten på en 7-tommers berøringsskjerm og kjøreinformasjon rett foran deg. Så få målere som mulig. Ikke mer info enn du trenger.

Selv før den har ankommet Norge har den fått veldig gode kritikker og har allerede vunnet tre priser, blant annet Japan Car of the Year 2014-2015 og Good Design Award 2014.

PS. Torsdag lanseres Mazda 2 hos Roco Bil i Ålesund.

Annonse[pro_ad_display_adzone id="4936"]