Matfestivalen er på tilbake på St. Olavsplass, vil hedre ildsjelene

Annonse[pro_ad_display_adzone id="4935"]

– Det er bare Moldejazz som har holdt på lenger enn oss, sier Terje Devold til Sunnmørsposten.

I år skal det bringes matglede ut til folk flest, det er nå lagt opp til landets lengste matgate i gågata som fortsetter inn i Korsatunnelen. Seksti utstillere har meldt sin ankomst til årets matbonanza, og mange av de påmeldte går under «Bondens marked»

Selv om pengene ikke sitter like løst lenger, er det absolutt ingen festival på sparebluss som åpner onsdag. Den Norske Matfestivalen i Ålesund fyller 30 år i 2014. Det feires med bursdagsfest lørdag 30. august i Festivalteltet på St. Olavsplass med gratis bløtkake, brus og kaffi så langt beholdningen rekker.

Det skal også gjøres stas på de som startet landets første matfestival.

Blant annet Jan Arne Hove som hadde gjort seg bemerket som kjøkkensjef på Parken. Han hadde fått ideen om et NM for kokker, og slo seg sammen med bønder som ville ha den lokale og kortreiste maten fram i lyset.

– Nå er det over 30 matfestivaler i Norge, og det betyr blant annet at det blir verre å få med seg de store nasjonale sponsorene på laget, sier Devold til avisa.

Her kan du se noen av høydepunktene for onsdagen.

Offisiell åpning. Klokken 12.00
Vi åpner den 30 Matfestivalen i Ålesund ved Festivalteltet på St Olavs Plass. Ålesund Dixie spiller.
Fiskesprell. La barna lage sine egne «havets skattkister», med råvarer fra sjø og land. Mynta spesielt på barnehager. I regi av Den Norske Matfestivalen, i samarbeid med Norges sjømatråd. 11.00-15.00.
Borgnys historiske univers – i festivalteltet på St Olavs plass. En barneforestilling med sanger, aktiviteter, ansiktsmaling og show. Med bl.a. Astrid Overaa. Kr 25,-/barn. Klokken 16.00/17.00/18.00.
Festivalteltet åpner for kvelden. Harald Grytten og Kornelia Melsæter er dagens gjesteartister kl 20.00, og Sindre Veblungsnes og Leif Remmen er kveldens trubadurer fra kl 22.30. Salg av mat og forfriskninger. Kr 100,- ved inngangen. Klokken 19.00.
Havets Festbord på Rica Parken Hotel. Havets Festbord har i en årrekke vært et av Matfestivalens mest kjente og populære delarrangementer, og i år gjennomføres det tradisjonen tro på på festivalens første dag – onsdag 27 august kl 19:30 på Rica Parken Hotel. Pris: 995 kr. Klokken 19.30
Annonse[pro_ad_display_adzone id="4936"]