– Vi er snart ferdig i studio, men vet ikke hvordan det vil låte, forteller Rune Berg.

Annonse[pro_ad_display_adzone id="4935"]

– Dette er noe vi har egentlig jobbet med dette helt siden The Margarets ble oppløst. Vi fortsatte å gjøre spillejobber og vi fortsatte å skrive låter. Akkurat som vi gjorde i The Margarets, og som jeg og Alex har gjort helt siden vi skrev våre første to låter 2. juli 1991, forteller Rune Berg.

Vet ikke hvordan det vil låte

Nå har de tre kompisene fra The Margareths gått i studio for å spille inn materiale til et nytt album.

De er snart ferdige i studio, og satser på at utgivelsen av albumet blir rundt juletider.

Men hvordan det vil låte er de ikke sikre på.

Ronnie MAG Larsen i studio på Giske

-Si dét. Vi er ikke ferdige med plata ennå, så vi vet ikke helt. Men det blir i alle fall akustisk basert. Mye kassegitarer. Dessuten er vi veldig inspirert av folkemusikk denne gangen.

Både norsk og engelsk og fra andre steder. Så plata blir nok mer trekkspilltung enn noen av de tidligere The Margarets-platene. Uten at vi nødvendigvis tror vi kommer til å selge mer av den grunn.

Ambassadører for Giske

– Navnet tok litt tid å komme frem til, selv om vi på en måte har visst at det måtte bli GISKE ganske lenge. Som band er vi veldig knyttet til hjemstedet vårt, og til tider har det nesten vært vanskelig å skille de to.

Alle medlemmene i tidligere Margareths har i alle år vært gode amassadører for Giske, den nye trioen er ikke noe unntak. Navnet på det nye bandet ble nettop, Giske.

– Alex bor her oppe, og vi to andre kommer hjem så ofte vi kan. Tekstuniverset på denne plata er såpass gjennomsyret av Giske at det nesten ville vært rart å kalle bandet noe annet.

Alex Rinde legger på vokal i Ocean Sound Recordings

Kanskje kommer Ante og Lars

Nå er snart innspillingen i Ocean Sound Recordings ferdig, og resten av jobben gjør Rune i sitt eget lydstudio, Lydbroderiet, i Kolbotn. Etter utgivelsen skal de tre på ut på veien å spille live. Det er det ikke noe tvil om.

– Begge deler, absolutt. Skrive låter, spille inn låtene og reise rundt og spille låtene. Sammen.

Hva med Ante og Lars denne gangen?

-Ante og Lars er ikke med i dette bandet, men det hadde vært koselig om vi fikk dem med på plata på et eller annet vis. Vi får se.

Annonse[pro_ad_display_adzone id="4936"]