Læreren fra Ørskog lager kjærlighetsroman om livet i Ålesund etter bybrannen.

Annonse[pro_ad_display_adzone id="4935"]

Hun er utdannet lærer og har arbeidet i grunnskolen i en årrekke. Elisabeth vant Schibsted Forlags manuskonkurranse i 2007 og ga etter det ut sin første serie, Kobberhjerte.

Nå kommer hun med sin andre bokserie, Jenny Lyng, som finner sted i Ålesund etter den store bybrannen i 1904.

– I denne romanserien vil jeg ta deg med til Sunnmøre, til mine hjemtrakter og den vakre byen ved havet – Ålesund, forteller Elisabeth om sin nye roman.

Året er 1904, det året da Ålesund ble herjet av en forferdelig brann. I løpet av en stormfull januarnatt ble hele den vakre trebyen lagt i aske.

Han kom et par skritt nærmere og strakte frem hånden. – Viktor Mørch.
Håndtrykket var fast, og blikket det samme som første gang de møttes. Det kjentes i hele kroppen at han så på henne. Hvordan kunne et blikk fremkalle en slik følelse?
– Jenny Lyng. Stemmen hennes skalv, og hun tvang seg til å se vekk.

Det er knapt med husvære i byen, men Jenny er heldig og får leie et rom hos enkefru Falch. Hun møter den kjekke arkitekten Mørch, som kommer fra et helt annet miljø.

– Atten år gamle Jenny Lyng kommer fra det lille stedet Hamna, nord for Ålesund. Hun er en jente med mange planer og drømmer for fremtiden. På vårparten dette året får hun seg arbeid på Kristiania Folkekjøkken, der alle arbeiderne som bor i brakker mens de bygger byen opp igjen, kan få seg mat. Der møter hun Gina og Pauline, og de blir nære venninner. Hun opplever også den store forelskelsen.

I løpet av tre år forvandles det gamle Ålesund til en helt ny by med vakre hus i jugendstil.

Handlingen og personene i denne boken er fri fantasi, det er også Hamna, stedet som Jenny kommer fra. Men jeg har gjort mitt beste for å beskrive Ålesund og området rundt slik det var på begynnelsen av 1900-tallet.

Det er planlagt 5 utgivelser før jul, den første boken kommer 4. august.

Annonse[pro_ad_display_adzone id="4936"]