Ungdommens kulturpris i Ålesund kommune 2014 er tildelt Sigrid Raabe.

Annonse[pro_ad_display_adzone id="4935"]

Sigrid Raabe er 18 år gammel og har i gjort seg bemerket innen musikk i lengre tid. Hun går i tredje klasse på internasjonal linje på Fagerlia videregående skole og kombinerer dette med en eksplosiv karriere det siste året, skriver Ålesund Kommune i en pressemelding.

Sigrid Raabe har, til tross for sin unge alder, gjennom målrettet arbeid oppnådd å bli et musikalsk forbilde for mange unge langt utenfor kommunens grenser.

Rosende omtale fra mange kulturnøkkelpersoner.

Hennes pianolærer Johan Sewerin beskriver henne som “et stort musikalsk talent med en stor stilforståelse og en klar formening om hvordan hun vil formidle og utforme musikken sin.

Hun tunet seg tidlig inn på rytmisk musikk og flekser mellom gitar og piano på en fin måte. Hun er jo egentlig låtskriver, som behersker instrumenter og stemmebruk talentfullt”

Sigrid Raabes sangpedagog, Solveig Håvik, uttaler: “Sigrid er ei kreativ, målbevisst og bestemt jente som er positiv til vokalteknikker med stor sangerforståelse. En drømmeelev!

Ante Giskeødegård, sier “Av og til dukker det opp et helt spesielt musikktalent i vår egen by. Vi har gleden av å jobbe med hennes debutalbum i Ocean Sound Recordings, og i løpet av 2015 eller 2016 vil resten av Norge og verden få høre hennes pop-perler på plate.

Sigrid har et unikt musikalsk talent, som låtskriver, sanger og musiker. Innen pop-sjangeren er hun, etter min mening, det største talentet fra vår region så lenge jeg kan huske. Hun har bein i nesen og vet tydelig hva hun vil. Heldigvis har hun god smak også. Hun kan nå akkurat så
langt hun vil, og dette er bare begynnelsen.”

Eva Mørkeset, tidligere leder av Jugendteateret og nå Barneteatret Vårt, forteller at “Sigrid begynte på Jugendteateret da hun var sju år. Helt fra starten var hun fryktløs, fokusert og viljesterk. Dette ga seg utslag i morsomme episoder, som for eksempel da hun skulle spille
Aladdin.

Hun nektet å sitte på en vanlig stol, men skulle ha en gulltrone hun hadde sett på kostymelageret. Hun spilte tross alt keiser! Sigrid var alltid blid og enormt arbeidsom og spilte med stor sjarm på scena, og alltid med en treffsikker replikk på lager.”

Sigrids musikalske merittliste er imponerende

Sigrid har deltatt på to lokalmønstringer i Ungdommens kulturmønstring, og begge gangene har hun gått videre til Fylkesmønstringa.

  • Hun ble “Ukas Urørt” i 2013.
  • Hun har opptrådt på tv-programmet “Gullfisken” i TV2.
  • Hun har spilt i NRK P3, Sommerfesten på Giske, Øyafestivalen, Jugendfest og flere andre arrangementer.

Sjøl sier Sigrid at hun bruker stemmen aktivt for å skape forskjellige klanger, opp og ned i stemmeregisteret. Hennes tekster er basert på egne opplevelser.

-Det er lettere å formidle hva jeg ønsker når jeg tar mine egne følelser inn i tekstene, forteller hun.

Det er Ungdomsrådet i Ålesund, på vegne av Ålesund kommune, som har tildelt Sigrid Raabe Ungdommens kulturpris i Ålesund 2014.

Ungdommens kulturpris består av et diplom og et beløp på 10 000 kroner.
Prisen vil bli overrakt på Ålesund bystyres møte 11. desember 2014

Annonse[pro_ad_display_adzone id="4936"]