Etter et års jobbing har brødrene fra Hareid nylig utgitt sitt første album som KK-Piratane.

Annonse[pro_ad_display_adzone id="4935"]

Brødrene Roy-Andre og Bjørn-Tore Øvrelid fra Hareid har i over et år jobbet med platen «Piratmat» som de den 29. august før i år ga ut under artistnavnet «KK-piratane». Duoen som er fra Hip-Hop-gruppa Kontrollert Kaos, begynte selve planleggingen av platen for et par år siden.

Skrev dikt allerede i 13-års alderen.

Begge brødrene har lenge vært interessert i skriving av tekster og rim, og begynte å skrive dikt allerede i 13-års alderen. Roy-Andre i duoen sier inspirasjonen for plata har vært alt mulig forskjellig, men legger til at begge to alltid har sett opp til Tupac Shakur.

– Han representerer noe som er ekte, og er veldig fleksibel da han kunne lage alt fra harde politiske sanger til en sang om moren.

(Artikkelen fortsetter under videoen)

– Platen er som et kjøleskap.

Platen har fått navnet «Piratmat» og Roy-Andre beskriver platen som et kjøleskap, der man åpner den og finner en blanding av alt de har å by på.

– Vi vil få frem at vi er uavhengige, selvstendige og kjører vår egen stil, sier Roy-Andre.

Roy-Andre og Bjørn-Tore står selv for produseringen, mixingen og alt som har med utgivelsen å gjøre, bortsett fra tre av låtene hvor de samarbeider med andre. Utgivelsen er helt selvprodusert og Roy-Andre sier det har vært en vanvittig lærerik prossess.

– Det har gått med mye tid til research om alt som må gjøres i forhold til en utgivelse og vi har klart å komme med et produkt som står på egne ben.

«Hemmelig Operasjon» fra nyeplata. (Artikkelen fortsetter under videoen)

Jobber med en CD-versjon.

Platen har nå vært utgitt i en måned og Roy-Andre sier tilbakemeldingene og salgstallene er over forventet i forhold til at de er en lokal gruppe. Musikken deres kan for tiden kjøpes på iTunes og Wimp og kan streames på Spotify. De jobber for tiden med en CD-utgivelse også og driver å trykker opp CD-er når de har tid. Man kan også etterhvert finne merchandise og t-skjorter i deres nettbutikk.

Annonse[pro_ad_display_adzone id="4936"]