Det morsomme påfunnet kan være en ny attraksjon i Ålesund.

Annonse[pro_ad_display_adzone id="4935"]

Du har kanskje sett det på bilder av broer fra Paris eller andre byer. Mange av rekkverkene på broene er fulle av hengelåser. Nå har trenden også kommet til Ålesund og Hellebroa.

Trenden går ut på at nyforelskede par låser en hengelås fast til en bro, og deretter kaste nøkkelen i elva for å symbolisere samhold og evig troskap.

Nå er det totalt 46 kjærlighetslåser på Hellebroa.

Den spesielle kjærlighetstradisjonen skal ifølge Wikipedia stamme fra Kina, hvor det er blitt hengt opp slike kjærlighetslåser flere steder, blant annet langs Den kinesiske muren. Ideen er at kjærligheten skal vare like lenge som selve muren.

Et annet wikipedia-rykte sier at tradisjonen utviklet seg i Europa, fra Serbia. Eller Ungarn. I 1980 skal studenter ha begynt å henge opp de første kjærlighetslåsene på et gjerde i den ungarske byen Pécs. Da gjerdet etter hvert ble fullt, fortsatte ritualet med å feste hengelåser til skulpturer og rekkverk andre steder. Myndighetene forsøkte å få låsene fjernet, men endte med å måtte sette opp egne gjerder som kunne dedikeres til hengelåser.

Annonse[pro_ad_display_adzone id="4936"]