Vurderer å legge ned Sankten Parkeringshus.

Annonse[pro_ad_display_adzone id="4935"]

-Jeg mener tida er moden for en debatt om bruken av parkeringslokket. Vi vet at Aksla Parkering kommer med sine rundt 950 p-plasser, noe som vil forbedre tilbudet om parkeringsplasser vesentlig. Hadde det ikke vært for disse, hadde jeg ikke sagt det. Nå gjør jeg det. Det sier ordfører Bjørn Tømmerdal til Sunnmørsposten.

Parkeringsselskapet som Ålesund kommune overtar om få dager, kan vise til gode, om enn noe beskjedne, tall: Mens driftsinntektene for både regnskapsåret 2010, 2011 og 2012 har ligget stabilt rundt 1,4 millioner kroner, har årsresultatene variert ørlite – fra 644.000 i 2011, til 673.000 i 2011 og ned på 531.000 i 2012.

-Foreløpig er ideen om festivalplass nettopp dét – en idé, og vi må selvsagt se på om inntektene parkeringshuset genererer, er det inntekter vi mener vi trenger eller kan klare oss uten. Opp mot dette regnestykket står behovet for at de som skal skape liv i sentrum har levelige forhold – og videre for at vi som bor her har et byrom som fungerer,

Forslaget fra ordføreren blir tatt i mot med stor jubel av festivalsjef Terje Devold i Den Norske Matfestivalen og Ante Giskeødegård, som gjennom selskapet Momentium står bak både Sommerfesten på Giske, Jugendfest og Midtsommerjazz.

– Dette trenger vi sårt og plassen er det beste festivalområdet i byen, sier Giskeødegård til avisa.

Annonse[pro_ad_display_adzone id="4936"]