Lurer du på hva dette er og andre gamle gjenstander du har hjemme? Da kan du ta med disse til Sunnmøre Museum på søndag for å få svar.

Annonse[pro_ad_display_adzone id="4935"]

(Svar finner du nederst i artikkelen)

Søndag 19. oktober arrangerer Sunnmøre Museum «Gjennstandsdag». Her vil konservatorer fra museet være til stede for å besvare spørsmål angående nytte, bruk, behandling og oppbevaring av forskjellige gjenstander de besøkende har med hjemmefra.

På søndag vil det være tilstede to konservatorer, Per Sæther og Line Iversen, i tillegg til Stig Drevik som er magasinansvarlig. De vil stå for arrangementet og svare på spørsmål fra besøkende.

Populært i fjor

Museet vil hente gamle gjenstander fra sitt eget magasin, men oppfordrer først og fremst alle besøkende til å ta med egne gjenstander. Dette må være gamle gjennstander som de lurer på hva er for noe, hvor gammel den er eller hvordan gjenstanden brukes eller oppbevares.

De arrangerte samme arrangementet i fjor og konservator på Sunnmøre Museum, Per Sæther sier at engasjementet og deltakelsen da var stor.

– Jeg ser frem til arrangementet og håper minst like mange mennesker vil møte opp i år og.

Kan svare på alle spørsmål

Museet har har mulighet til å søke opp bilder og informasjon av gjenstandene folk har med og Per er ganske sikker på at de kan informere deltakerne om alle gjennstander besøkende måtte ha med.

– Det har fortsatt ikke skjedd at vi ikke kan gi informasjon om noe folk har hatt med, forklarer Per, men vi driver ikke med taksering.

Det du ser på bildet øverst er en «Koliss», et redskap som før ble brukt av skomakere til å glatte over læret på skoene i forbindelse med reperasjon. Du kan få svar på lignende spørsmål søndag fra klokken 12 til 16 på Sunnmøre Museum.

Annonse[pro_ad_display_adzone id="4936"]