I løpet av de siste 22 oppgjørene mellom AaFK og Odd har det aldri endt målløst. Lørdag møtes lagene igjen.

Annonse[pro_ad_display_adzone id="4935"]

Skiensklubben har stø kurs mot sølvmedalje mens AaFK har nedrykksspøkelse hengende over seg. Odd har vist stabilitet på et høyt nivå og kommer til Ålesund for å hente 3 nye poeng. Mens Odd nedsablet Brann 4-0 hjemme forrige helg, har AaFK 0-3 i bagasjen fra Lerkendal.

AaFK har møtt Odd 22 ganger siden 1997 uten at et eneste oppgjør har endt målløst. Odd har et godt tak på AaFK og har scoret 41 av de 69 målene som har kommet gjennom 16 år. Odd har vunnet tolv, AaFK syv og tre av oppgjørene har endt uavgjort.

– Dette er en kamp både vi og Odd vil forsøke å styre, så denne kampen komme nok til å bli meget publikumsvennlig, sier AaFK-trener Jan Jönson til aafk.no. Jeg synes at vi har gjort det bra hjemme i det siste og føler heller ikke at vi kan skjemmes over kampen i Trondheim, til tross for resultatet.

Jönsson er ikke overrasket over at Odd har slått til i år. Treneren mener at kontinuitet over tid og et bevisst ønske om hvordan de skal spille er forklaringen på suksessen. Selv er han imponert over stallen til Skiensklubben.

– Odd har en del spisskompetanse vi skal være oppmerksom på. Det er i grunn god kvalitet i hele laget, men Frode Johnsen og Jone Samuelsen har imponert med sin kapasitet og styrke

Ålesunderen Lars Kristian Eriksen, som akkurat har signert en ny toårsavtale med Odd, sier til Sunnmørsposten at de kommer til Ålesund for å vinne.

– Jeg kan godt tenke meg å score vinnermålet selv, sier den 31 år gamle midtstopperen. Han sier til avisen at det ikke lenger er så spesielt å møte AaFK, selv om store deler av familien bor i byen. Eriksen spilte for AaFK til 2001 før han forsatte karrieren i Lyn og Lillestrøm og havnet i Odd i 2012.

Kampen spilles lørdag klokken 1530.

Annonse[pro_ad_display_adzone id="4936"]