Etter flere timer på kjøkkenet kunne laget fra Kolvikbakken endelig juble over seier!

Annonse[pro_ad_display_adzone id="4935"]

Det ble Kolvikbakken ungdomsskole som stakk av med seieren i den store kokkekampfinalen som ble avholdt i Blindheimshallen i dag. Vinnerlagets deltakere var Isak Kvamme, Arion Kristiansen Paulonen, Johanne Flo og Tale Høberg Liaaen

På en god andre plass kom Ellingsøy ungdomsskole og pris for beste hjemmelagede saft gikk til Skarbøvik ungdomsskole.

Det hele ble åpnet klokka 9.00 i dag av fungerende ordfører Geir Stenseth og med en presentasjon av finalelagene og jurien.

Profesjonelle dommere

Følgende personer skulle bedømme de ferdige rettene: Bent Stiansen, Norgesmester og verdensmester i kokkekunst ,Mindor Klauset, daglig leder ved Klippfiskakademiet,Terje Sporsem, komiker fra Ålesund og vinner av kjendis MasterChef, Kari Ryslett, høgskulelektor i matkultur og helse ved Høgskulen i Volda og Bjørg Vole Aaseng, leder for Opplæringskontoret Brimi-Kjøken.

Ulike aktiviteter

Under messen kunne elevene og de besøkende delta på quiz der svarene var å finne på de ulike standene i messehallen. Selve kokkekampen ble strømmet fra Blindheim skolekjøkken hvor de konkurrenrende lagene tilberedte sin respektive måltider.

Der rapporterte også konferansier Haakon Sørvik fra Radio Ålesund , direkte til radioen fra kjøkkenet. Sørvik forteller at elevene også fikk han til å sluke pølser!

Ellers var det både fotballturnering og andre uteaktiviteter som foregikk .En rekepillekonkurranse var det også laget plass til og her var det Elise Naalsund som var den heldige vinneren.

Med torsk som råvare

Kokkekamp er for elever i niende klasse. De fikk en praktisk matlagingsoppgave med torsk som hoved-råvare som de deretter løste fritt og ett lag fra hver skole kjempet om seieren.

I dag skulle de lage en hovedrett med torsk og eplekake til dessert. Dessuten skulle de også vise at de har lært å lage og konservere saft på «gamlemåten».

Vinnerlagets rett besto av en meny med stekt torsk, fabelaktig saus og epleterte i følge jurien.

Annonse[pro_ad_display_adzone id="4936"]