Ingunn Myklebust fra Ålesund strikker seg til kjendisstatus på Instagram. På kort tid har etterspørselen vært så stor at hun startet egen nettbutikk.

Annonse[pro_ad_display_adzone id="4935"]

– Jeg er overveldet over all responsen på nettsiden min sier Ingunn, eller @knitting _inna som hun kaller seg på Instagram. Tilbakemeldingene bare strømmer inn, ikke bare fra Norge men mange andre land også.

Bare 3 minutter etter at jeg lanserte var der flere enn 1000 besøkende inne for å se. Så utrolig gøy!

Et nettsamfunn med strikkegale

Ingunn kan takk sønnen Stian for mye av suksessen. Han har både oppmuntert henne til å få seg Instagramkonto og hjulpet til med det praktiske rundt nettsiden.

– Det var han som mente at jeg absolutt måtte komme meg på Instagram og legge ut bilder av alt jeg strikket. Der fant jeg en ny verden, et nettsamfunn med flere like strikkegale som meg, en inspirasjon uten grenser.

Jeg begynte å legge ut bilder av det jeg hadde laget og mange begynte da å be om oppskrifter og ville kjøpe luer. Jeg ville så gjerne dele med alle og synes det var fantastisk at så mange likte håndarbeidet mitt.

Laget oppskrifter på engelsk

Etter Instagramsuksessen begynte snøballen å rulle og inspirasjonen kom for fullt med nye utfordringer.

– Etter et par intense høstmåneder var oppskrifter på mine mest populære luer klare. Ikke bare på norsk, jeg måtte også oversette til engelsk. Jeg strikket og 20-25 luer selv for å teste ut oppskrifter og fikk mange på Instagram til å teststrikke for meg.

Arbeidet viste seg og bære frukter og omsider kunne Ingunn starte sin egen nettbutikk. Der selger hun foruten oppskrifter også ferdige produkter. Etter oppmuntring fra de nærmeste var eventyret i gang! Den 5 november ble knitting-inna lansert.

Flinke medhjelpere og delikate farger

– En flink fotograf og luemodell gjorde også sitt til at nettsiden fikk en mye finere «look» en jeg hadde tenkt. Det ble så bra og jeg er kjempestolt sier Myklebust, som nå har 6000 følgere på Instagram .

Oppskriftene mine er enkle og jeg har prøvd å formulere meg slik at alle kan forstå, også nybegynnere. Dessuten strikker jeg stort sett i rolige fine farger som de fleste liker og blir inspirert av avslutter Myklebust.

Annonse[pro_ad_display_adzone id="4936"]