Momentium lanserer flere artister til årets sommerfest

Annonse[pro_ad_display_adzone id="4935"]

Årets festival på Giske går av stabelen lørdag 4.juli. Tradisjonen tro er festivalprogrammet svært variert og det gis plass til både etablerte og nye “up and coming” artister. I tillegg til de artistene som allerede er offentliggjort lanserer Momentium at også følgende artister tar turen til Giske i sommer.

The Fjords

The Fjords har bygd seg en musikalsk farkost av indiepop, electronica og et cinematisk lydlandskap, og fører lytteren gjennom gåtefulle farvann hvor understrømmer av lengsel avskjæres av dramatiske fjellhøye erkjennelser. Drømmeaktige historier blir akkompagnert av klokkeklare gitartoner, stødige synther og bass i en mektig elektronisk postproduksjon. Alt bundet sammen av nær og ektefølt vokal.

The Fjords ble en snakkis i norsk musikkmiljø i 2014, etter overbevisende konserter på blant annet Trondheim Calling, Pstereo og Sørveiv; P3-listing og oppmerksomhet fra presse og musikkblogger i Europa. Ved årsslutt ble The Fjords valgt ut og presentert gjennom Spotify´s «Spotlight 2015», hvor de velger ut et knippe artister de har troen på det kommende året. WiMP hadde på sin side singelen «Polaris Breach» på sin «Topp 100 låter i 2014»-liste.

8.juni ventes debutplaten «Silhouettes» .

Comet Kids

Comet Kid har oppnådd svært mye på den korte tiden de har holdt på. Allerede siden debutplaten ”Roots” ble utgitt i januar 2014, har bandet rukket å bli en stor konsertattraksjon langt utover hovedstadens grenser. Folkrocken de serverer fra scenen er en god blanding av melankolske, soulpregede låter og upbeat, dansbar gladpop – og treffer et bredt publikum. Comet Kid er straks aktuelle med oppfølgeren til det kritikerroste debutalbumet.

Skjegg er definitivt ikke ut, og Comet Kid har verken tenkt til å kappe skjegget ell gire ned på noe vis fremover. Comet Kid ga ut det strålende albumet Forces Of Nature tidligere i år og hold i den forbindelse slippkonsert på Ro

ckefeller. Lørdag 4. juli tar bandet turen ut av hovedstaden og besøker Giske.

Shaun Bartlett

Shaun Bartlett er en sjeldent sterk formidler og artist, for tiden aktuell med sitt tredje soloalbum ”Green Means Walk Red Means Run”, innspilt i Ocean Sound Recordings på Giske. Hans finurlige popmusikk og tekster er en god miks av melankoli og leken optimisme, og låtene hans vokser mer og mer for hver lytting.

Flere av låtene fra tredjealbumet har blitt listet på bl.a P1, P4 og Radio Norge og han har skrevet tekst og synger på låten ”Saviour Unknown” – kjenningsmlodien til den kritikerroste serien Øyevitne som nylig ble vist på NRK. Shaun startet året med en nominasjon til GAFFA-prisen for «Årets Soloartist 2014» og en legendarisk konsert på Rockefeller. Han er mye ute og spiller på scener over hele landet både solo og med band og under konsertsommeren 2015 tar Shaun turen til Sommerfesten.

Sweden

Bandet ikke landet sweden lengter tilbake til 90-tallet da de lånte pappas bil og dro til Svinesund for å kjøpe lösgodis og sigaretter. Til dagene de hørte på Popsicle og drømte om å komme inn på SoWhat! Nå har de pakket nittitallsnostalgien i catchy og umiddelbare popmelodier med en god dose melankoli på toppen. Men ikke tro at det blir klissete av den grunn. sweden får deg til å synge ukontrollert med på refrengene du ikke helt kan, til å dele ut overivrige «man hugs» til naboen i baren og til å endelig ville plukke opp skateboardet igjen.

Kjernen i sweden er Christian Spro (The Dogs,Doopy, Beezewax, Palermo) og Fredrik Gretland (The Cumshots, Tennessee Beats, Datsun), og sammen med et påheng av kompiser har de laget et album med fengende låter, store refrenger og følelsen av å henge ut med kompiser på andre siden av grensa. Det er som om Andreas Mattsson skulle ringt på og spurt om du vil være med på pub, som om Brainpool skulle spille gig på den lokale klubben, og som at Starmarket nettopp har gitt ut skive.

The Main Level

Merk deg navnet først som sist: for The Main Level kan fort bli Norges neste musikalske “utenlandseksport”. For det fremadstormende bandet bestående av Laurent (20), Sander (18) og Alex (20) er så absolutt i vinden om dagen.

Gjennom sin fengende popmusikk har The Main Level opparbeidet seg en stadig voksende fanskare både her hjemme, men også internasjonalt. Er du blant bandets ivrige fans, så er du antagelig en av mange “Mainers” der ute.

Guttene kan fortelle at de har en stor fanbase i Brasil og Sør-Amerika, og at de også er på god vei til å bli “big in Japan”. På hjemmebane i Norge får de også jentene til å hyle. Det vil nok publikum høre mye av under bandets opptreden på Giske.

Følgende artister er fra før klare for festivalen:

Isac Elliot, Oslo Ess, Aurora, Eva & The Heartmaker, Truls, Jaa9 & OnklP, Team Me, Honningbarna, Siri Nilsen, Daniel Kvammen, Atlanter, Sudan Dudan, Elsa & Emilie, Oscar Danielson, Jenny Moe, Nora Konstanse og Anna Of The North

Flere artister kommer…..

Annonse[pro_ad_display_adzone id="4936"]