Trafikklysene på Hellebroa i Ålesund er nå oppe å går. Etter en kort tilvenningsperiode med blinkende gule lys, er det blitt alvor på onsdag.

Annonse[pro_ad_display_adzone id="4935"]

En siste finpuss med asfaltering, nye stopplinjer og en del kosmetisk arbeid skal være avsluttet i neste uke, så er Hellebroa-prosjektet helt i havn.

Dermed er det slutt for fotgjengerfeltet som krysset vegen midt på den smale broen. Nå må fotgjengere finne seg i å vente på grønn mann. Kryssene Nedre Strandgate/Apotekergata, gangfeltet i Lorkenesgata og gangfeltet i Nedre Strandgate blir regulert med trafikklys.

Hovedhensikten med oppsettet er å regulere de myke trafikantene, slik at ikke for eksempel én og én cruisepassasjer skal krysse. Nå må de gå i puljer, og forhåpentligvis vil det bedre trafikkflyten.

– Lysmastene skal være godt plassert, og vi skal nå fjerne de gamle skiltene som har vært litt i veien. En liten overgang blir det jo, men vi håper og tror det skal gå helt fint, sier byggeleder Andreas Bergby i Statens Vegvesen til Sunnmørsposten.

Annonse[pro_ad_display_adzone id="4936"]