Jhonatan Kalsnes fra Ellingsøya blir ofte omtalt som en av en landets beste tegnere. I flere år har han tegnet kjendiser og har også rukket å truffet flere av sine favoritter.

Annonse[pro_ad_display_adzone id="4935"]

Den største opplevelsen

– Den største opplevelsen var å møte Selena Gomez og personlig overlevere tegningene av henne. Den mexicanske sangerinnen/skuespilleren/designeren hadde konsert i Oslo og VG sørget for et møte mellom de to.

– Hun ga meg en klem og var like pen som på bildene, og var veldig, veldig imøtekommende. Det virket som om hun ble litt satt ut da hun fikk tegningen, og fikk høre hvor lang tid jeg hadde brukt på dem.

Det var også stort å få møte 50 Cent under konserten i Ålesund og gi han bilder jeg hadde tegnet av han. Selv om ha virket like sjenert som meg da vi møttes.

I slutten mai av skal Miley Cyrus holde et par konserter på Telenor Arena. Jhonatan er allerede i gang med å prøve å få til et møte med skandaleartisten til sommeren. – Jeg håper at det går i orden. Jeg har allerede tegnet Miley en rekke ganger, men vil nok tegne mer av henne framover.

Favoritten Tone

Nå har det blitt flere kjendismøter og flere kjendistegninger, mer enn 2000 i tallet, forteller Jhonatan. – Jeg har en kjempestor koffert jeg oppbevarer tegningene i, også har mamma tatt vare på noen.

Ny tegning av Tone

Nå er jeg akkurat ferdig med en ny tegning av Tone Damli. Tone var akkurat inne og likte tegningen min på Instagram, og jeg håper å få til et nytt møte med henne neste gang hun er i Ålesund slik at hun får tegningen.

Tone er favorittpersonen han tegner, og han har ikke tall på hvor mange det har blitt av henne.

– Før jul traff jeg Linnie Meister i Ålesund og har en del kontakt med henne.

Programleder i «Paradise Hotel», Triana Iglesias er også en av Jhonatans favoritter. – Jeg har en åpen kaffeavtale med henne neste gang jeg er i Oslo, ler han.

Konge på Instagram

I fjor var Jhonatan både i VG og et par ganger på TV2. Det resulterte i at antall følgere på Instagram økte betraktelig.

Selena Gomez

– Dn største økningen kom først etter at jeg møtte Selena Gomez og hun var innom min Instagramkonto og likte bildet av oss to. Hun har 6-7 millioner følgere som så dette, at det eksploderte på min Instagramkonto.

Nå er det mer enn 147 000 som følger tegningene hans på Instagram.

Vil bare tegne kjendiser

Han kunne nok tjent en del penger på å tegne vanlige mennesker om han ville det. – Innboksen min på Facebook er full hver eneste dag av folk som tar kontakt for å be om private tegninger. Da er det veldig ofte at de vil at jeg skal tegne barna deres, men det er liksom ikke meg, sier han.

Jeg elsker å tegne kjendiser, da er det alle som vet hvordan de ser ut og kan legge merke til detaljene jeg bruker så mye tid på. På gaten blir han ofte gjenkjent og det er mange som vil bli tatt bilde av sammen med «Kjendistegneren».

Det synes jeg er helt greit, jeg vet jo veldig godt hvordan det er å ha den følelsen selv.

Har tegnet hele livet

Jhonatan jobber til daglig i barnehage og bruker nesten hver kveld til å tegne flere kjendistegninger. – Jeg bruker litt lengre tid på hver tegning nå enn tidligere og det tar meg en ukes tid å lage en normal tegning.

Den neste tegningen er faktisk av en av mine beste venner, Daniel. Jeg tegner ikke så mye annet enn kjendiser, men det blir en og annen superhelttegning i barnehagen og litt unntak for familie og venner.

– Jeg har nok tegnet så lenge jeg kan huske, sier Jhonatan. På skolen måtte jeg sitte å vaske pulten min hver eneste dag. Den var full av tegninger.

Favorittene er nok Tone, Dorthe Skappel og Justin Bieber. Det er faktisk mange som irriterer seg over at jeg tegner Tone så mye, men det bryr jeg meg ikke om. Faktisk synes jeg at det er kjekt at folk bryr seg om hva jeg tegner.

Drømmer om utstilling

Under båtfestivalen i fjor hadde Jhonatan en utstilling av kjendistegningene. Det håper han det kan bli mer av.

– Drømmen er en egen utstilling i Oslo, der kjendisene kan komme innom å se hva jeg har gjort. Jeg håper også at det kan bli flere arrangement som tar kontakt og som ønsker at jeg kan skal bidra med tegningene mine.

Det er bare å ta kontakt, avslutter han.

Se hvordan Jhonatan tegner Selena Gomez

Annonse[pro_ad_display_adzone id="4936"]