Helsestasjonen vil bruke egne guttekvelder, undervisning på videregående og stand på høgskolen for å komme i kontakt med menn og oppfordre om økt kondombruk samt testing av Klamydia.

Annonse[pro_ad_display_adzone id="4935"]

I august 2014 startet Helsestasjon for ungdom et prosjekt for å forbygge Klamydia hos unge menn i alderen 20-24 år. Prosjektet fikk tilskudd fra Fylkesmannen våren 2014.

3000 kondomer på Jugendfest

Helsestasjonen var i august på Jugendfest med egen stand med fokus på Klamydia og utdeling av brosjyrer og kondomer.

– Vi ble tatt imot med åpne armer av både arrangør og publikum og det var veldig relevant for oss å være tilstede på Jugendfest, forteller prosjektleder og helsesøster Wenche Skarbø.

De kom i snakk med folk i alle aldre og fikk mange positive tilbakemeldinger.

– I løpet av kun én dag fikk vi delt ut 3000 kondomer. Det ble en suksess, smiler Wenche.

Forvekslet kondomer med ørepropper

En rekke mennesker gikk forbi standen og i enkelte perioder var der til og med kø for å komme frem til det som ble utdelt.

– Som Sunnmøringer flest stiller vi oss i kø når noe gratis gis ut, men mange eldre ble litt overrasket når de kom frem og så det var kondomer og ikke ørepropper som ble delt ut. Da ble det en god del fliring, forteller Wenche.

Guttekvelder og undervisning i høst

Tirsdag 16. september inviterer Helsestasjon for ungdom Moa til guttekveld fra kl 16.00-20.00. Her blir det anledning til å spørre om det man vil, men også mulighet for å ta en gratis Klamydiatest med en enkel urinprøve. En ny guttekveld arrangeres 2. desember.

Etter høstferien starter de opp med undervisning i videregående skoler i Ålesund, i samarbeid med helsesøstrene på skolene. De skal også ha en stand på høgskolen i Ålesund og dele ut brosjyrer om Klamydia og kondomer.
– Vi håper disse tiltakene skal bidra til å forebygge smitte ved økt kondombruk samt få opp andelen unge menn som tester seg for Klamydia, avslutter prosjektleder Wenche Skarbø.

Annonse[pro_ad_display_adzone id="4936"]