Hver gang Martin Tungevaag lager en ny russelåt gjør han det bedre enn den forrige. Sist ble han Spellemannsnominert til årets hit med «Samsara», nå er oppfølgeren her.

Annonse[pro_ad_display_adzone id="4935"]

Martin Tungevaag har blitt russemusikkens hitfabrikk. På løpende bånd har han laget låtene som har tatt russen, og etter hvert resten av befolkningen med storm.

Hitfabrikken Martin

I fjor laget den 21 år gamle superprodusenten det som var den beste og mest suksessfulle russelåten til dags dato. «Samsara» var så catchy at den lå fire uker på andreplassen på VG-lista, toppet Spotify i Norge og ble nominert til Spellemannspris. Nå er oppfølgeren «Springfield» her.

«Springfield» er en oppfølger til «Samsara» og er produsert til samme russebuss.

– Det handler om å vinne festen. Å ha den beste festen, den beste bussen, og den beste russelåta er kjempeviktig, sier Marie Komissar, NRK P3s russelåtekspert.

Mer enn 50 millioner avspillinger på Spotify

Markedsjef Leif O. Ribe i Sony sier de fikk øynene opp for Tungevåg etter russebusshiten «Wicked Wonderland», men er ikke så opptatt av om en låt er en russelåt eller ikke.

– Er det en bra låt som fenger kan den på lik linje med andre bli så stor som helst. «Samsara» har over 50 millioner avspillinger på Spotify, noe som er på høyde med superstjerner som Rihanna og Justin Bieber på verdensbasis. At en låt først er lansert som russelåt har ingen betydning i det store bildet, sier Ribe til Dagbladet.

Skulle bli kaptein

Historien om Martin Tungevaag er historien om unggutten som reiste fra Stadtlandet til Ålesund for å bli kaptein etter endt utdannelse. I stedet ble han russelåtenes hitprodusent og spiller som DJ på store klubber rundt om i Europa.

– Jeg var egentlig ikke så interessert i musikk før, innrømmer Martin. Men i 2008 lastet jeg ned et enkelt musikkprogram og begynte i det små.

I 2010 og 2011 brukte han all fritiden sin å lage egne låter.

– Jeg kom hjem fra skolen og satt å jobbet med musikk til langt på natt, hver dag. Det ga resultater. Han lagde årets russelåt i 2013 og 2014 og er i år nominert med to låter.

Nominerte til Årets Russelåt 2015 – «Vidorra» og «Samsara»

Årets Russelåt 2014 – Wicked Wonderland

Årets Russelåt 2013 – Snow Crystals

Annonse[pro_ad_display_adzone id="4936"]