Geir Gulliksen fra Ålesund kom i går på en sterk 26. plass, og er best plassert av de norske. Senere i dag skal Geir og resten av det norske laget ri del 2 av lagkonkurransen.

Annonse[pro_ad_display_adzone id="4935"]

VM i Normandie startet den 23. august, og strekker seg helt til 7. september. Det er totalt 184 utøvere, og 199 hester påmeldt til dette.

For øvrig ligger det norske laget på en 14. plass av 33 etter første dag. Det er veldig imponerende med tanke på at Norge kun har tre ryttere, og dermed må telle alle resultatene. Neste lag med tre ryttere er Tsjekkia, som ligger helt nede på en 24. plass. Norge er bare et riv unna 10. plassen og finaleplass!

Geir Gulliksen er Norges mest meritterte sprangrytter Han har vunnet NM flere ganger, og har mange gode plasseringer i internasjonale stevner. Han har vært i semifinalen i VM to ganger, og han har vunnet grand prix både på Oslo Horse Show og på det internasjonale stevnet i Drammen.

Sprangridning.

Den største disiplinen av hestesport i Norge. I sprang konkurreres det på en hinderbane hvor vinneren er førstemann til mål med minst mulig feil underveis. Flam mener det kan bli spektakulært under veis, og ser også ekstra frem til finalen der fire ryttere står igjen. Da har nemlig VM-konkurransen en helt spesiell vri.

I VM bytter de fire finalistene hester i den siste runden slik at alle skal ri gjennom banen med de andre finalistenes hester i tillegg til å ri med sin egen hest. Vinneren er altså den som er best med de fire hestene,

Dermed vil det ikke først og fremst være den beste ekvipasjen (hest og rytter) som kåres, men den beste rytteren.

Norske deltakere er: Geir Gulliksen, Dag Ove Kingsrød og Ole Kristoffer Meland.

Hvis du vil se nærmere på nettsiden deres kan du trykke her

Annonse[pro_ad_display_adzone id="4936"]