AaFK sparker Aabrekk etter fire kamper

Annonse[pro_ad_display_adzone id="4935"]

I en pressemelding heter det at;

«AaFK bytter ut Harald Aabrekk som trener. Trond Fredriksen og Karl Oskar Fjørtoft overtar treneransvaret som en midlertidig løsning med Fredriksen som hovedtrener.

Avgjørelsen om å avslutte kontrakten med Aabrekk er enstemmig i klubbens styrer AaFK og Ålesund Fotball AS (ÅFAS).

Avgjørelsen ble tatt etter omfattende møtevirksomhet med alle involverte aktører som trenerteam, spillere, medisinsk apparat og spillerutvalg. Etter en samlet vurderingen valgte styrene ÅFAS og AaFK å avslutte trenerforholdet med Aabrekk.

– I avgjørelsen er det lagt spesielt vekt på at Harald ikke lenger har den nødvendige tilliten i spillergruppen , sier styreleder i AaFK, Reidar Mjelde.»

Det brekreftes av spillerrepresentant Fredrik Carlsen.

– Han har ikke den tilliten han behøver i vår spillergruppe. Det er noe vi i spillergruppen står bak, sier Aalesund-spiller Fredrik Carlsen til TV 2.

Kjetil Rekdal som fikk sparken fra klubben i 2012 sier til VG at han er overrasket.

– Jeg kjenner ikke til hva som har skjedd, men fire kamper er veldig tidlig. Han er jo i tillegg ny i jobben, sier Rekdal til VG.

NRKs fotballekspert Karl Petter Løken sier at AaFK har satt i gang denne prosessen overraskende tidlig.

– Jeg må si at det er veldig tidlig. Det er svært sjeldent noen får sparken etter å ha sittet så kort- Det må være noe mer enn resultatene som ligger bak. Det tyder på at de er misfornøyd med noe mer, sesongoppkjøringen eller noe annet. Aalesund har tatt for lite poeng, men jeg synes det er rart at han får sparken så tidlig kun basert på resultatene, sier Løken.

Henrik Hoff sier til Sunnmørsposten at hans stilling ikke har vært et tema.

– Jeg kan ikke kommentere hva folk synser om. Men min stilling har ikke vært et tema blant styrene, sier Hoff.

Annonse[pro_ad_display_adzone id="4936"]