Oppfølgeren til NRK-suksessen Lilyhammer startet på tv-skjermene i midten av oktober. En av de ny skuespillerne i serien er Jan Erik Madsen fra Ålesund.

Annonse[pro_ad_display_adzone id="4935"]

-Det var veldig kjekt å jobbe hjemme i Norge, det sier ålesunderen Jan Erik Madsen. Det er en liten rolle jeg har i «Lilyhammer 2», men de fleste i serien har jo små roller. Det var kaldt på Lillehammer i vinter, men trivelig å jobbe på eget spåk selv om jeg spiller en britisk hooligan av verste sort. Jeg har jo barbert hode til daglig så jeg kan jo se ut som en hooligan. Noen utfordringer var det allikevel da det skulle gjøres på cockney engelsk. Det er jo kjekt å være en del av en slik suksess som «Lilyhammer» har jo blitt både internasjonalt og i Norge. Opptakene var ferdig i mai så nå må jeg vente til serien lanseres på Netflix i desember for å se det ferdig resultatet.

Base i London
Han har hatt base i London i snart 20 år, men liker ikke å kalle det for hjemme. -Jeg føler at jeg bor overalt, i Ålesund, London, Tyskland og Danmark. De fleste av jobbtilbudene kommer gjennom autitions i London. Det er mer som en arbeidsbase for meg.

Mer film
De siste årene har det blitt mer filmer og tv-serier på Jan Erik. I flere år var det teater og musikaler han fylte livet med. -Det har blitt mindre teater de siste årene. Jeg tror kanskje det har med å gjøre at jeg har kommet i en mellomalder. Jeg er for gammel til å spille sønnen og for ung til å spiller faren. Nå har jeg søkt tilflukt i film og tv-verden, hvor de trenger folk i alle aldre, ler han.

Prestasjonsangst i Ålesund
Tidligere i år spilte han i den kritikerroste tv-serien «Da Vinci`s Demons». -Jeg ble litt skuffet over hvor lite resultatet ble etter så lang tid med opptak. Det er det lite jeg kan gjøre med, men jeg visste det var veldig mye materiale etter filmingen. Nylig var jeg også hjemme i Ålesund under Byspillet. Det var veldig kjekt å bli spurt og hyggelig å jobbe med venner fra Jugendteateret og fra Brageteateret på Fagerlia. Jeg hadde større prestasjonsangst med venner og familie tilstede enn når jeg står på en scene i Olso eller London. Byspillet er et kjempeløft for Ålesund og jeg håper at det fortsetter.

Jan Erik Madsen i ll

Bilde: Jan Erik Madsen i «Da Vinci`s Demons»

Blir leiemorder
Akkurat nå trener jeg beinhardt for å bli Europas beste leiemorder. Jeg har trent beinhardt i 3 måneder for å få å bli i toppform og blir pisket rundt av en personlig trener. Jeg får også mest tilbud om de onde rollene, og det er helt i orden. Det som tiltrekker meg er de mørke siden av rollene. Filmen heter «A hitmans solitude» og er en thriller-komedie som handler om de 5 beste leiemorderne i Europa. De er ansatt av EU, men noe mer vil jeg ikke røpe. Dette blir en utrolig tøff film og er det beste manuset jeg har lest på lenge.

Hemmelighetsfull om fremtiden
Hva som blir det neste prosjektet er Jan Erik svært hemmelighets full om. –Hva blir det neste prosjektet du skal i gang med da? Ho,ho, har du andre spørsmål? Jeg kan ta det klassiske, jeg leser manus og ting er i bevegelse men før ting blir offentliggjort er det ikke i boks. -Er det film eller -tv-serie da? He he, som jeg sa er det ingenting som er i boks før jeg står første dag på settet, selv om kontrakten er signert.

Annonse[pro_ad_display_adzone id="4936"]