På Atlanterhavsparken har det i går og i dag handlet om mat – og fiskekunnskap

Annonse[pro_ad_display_adzone id="4935"]

Arrangementet Sild og Torsk- fra fjord til bord har på en underholdende og smaksrik måte geleidet gjestene i lærdom om torsken og silda som både råvare og som en viktig del av et finstemt økosystem.

Filmen «Havets sølv» av Are Pilskog, viste blant annet til sildas betydning for en bærekraftig bestand av både torsk og lundefugl langs Mørekysten.

Feiret pris

Både vanlige gjester og skoleelever har vært tilstede disse dagene. Fredagen feiret Atlanterhavsparken med kake at de ble kåret til «Nordens beste akvarium» (kåret av barnsemester.se), til stor glede for de besøkende som fikk gratis marsinpankake og på den måten fikk delta i feiringen.

FiskOK ( Fiskerifaglig Opplæringskontor i Møre og Romsdal) og elever fra Fiske og Fangst stilte med stands og aktiviteter og undomsskoleelever var blandt de inviterte som var tilstede på arrangementet sammen med sine respektive lærere.

Fisk er fremtida

De ulike foredragsholderne formidlet alle til ungdommen at fisk er spennende og så absolutt noe å satse på også i fremtiden.

Jan Andreas Johansen, Knut Arne Høyvik og Otto Giskeødergård delte videre av sin kunnskap til glede for både unge og ikke fullt så unge tilskuere.

Mindor Klauset fra Klippfiskakademiet viste sammen med sine akademi-kolleger ulike måter å tilberede fisken på foran et lydhørt publikum og en full fisketank med mengder av nyskjerrige fiskeøyner.

Også dykkeren dukket opp mellom slaga for å mate fiskene selv, noe som jo bare var rett og rimelig, all den tid oppmøtte gjester fikk masse smaksprøver av havets delikatesser.

Spennende smaksprøver

Både sild og torsketunger -og kjaker, ble tilberedt såpass spennende at de aller fleste av undommen også satte pris på dem og til og med likte det godt!

Kanskje spilte det en viss rolle at fiskene faktisk ble forberedt av noen av de unge selv. Torsketungene var for eksempel skåret ut av elevene på Fangst og Fiske ved Ålesund Videregående skole. Deretter ble de tilberedt av kokken som serverte smaksprøvene panerte og med en smakfull rømmedressing til.

Panert var også silde-bollinosene, eller «Sillinosene», som også inngikk i smaksprøvene fra Klippfisk Akademiet.

Arrangementet var et samarbeid mellom Gjendemsjø, Vg2 Fiske og fangst, Atlanterhavsparken, FiskOK, Surofi og Klippfiskakademiet.

Annonse[pro_ad_display_adzone id="4936"]