Nødetatene, kystvakta og Redningsselskapet øver i Aspevågen torsdag.

Annonse[pro_ad_display_adzone id="4935"]

Alvorlige småbåtulykker sommeren 2015 står på programmet når nødetatene samles i Ålesund torsdag.

7 av 10 som druknet på sjøen i fjor brukte ikke redningsvest. Flere ulykker skjer på grunn av kombinasjonen alkohol, fart og mørke i en eller annen variant. Torsdag samles nødetatene, kystvakta og Redningsselskapet for øvelse.

– Vi ønsker å forebygge ulykker til sjøs, samtidig må vi øve på oppgavene våre om det verste skjer. Målet er å bli mest mulig samtrente for å berge liv, sier Ole Bjørn Harang. Han er sjø- og miljøkoordinator i Sunnmøre politidistrikt og er ansvarlig for arrangement og øvelser. Det er viktig at dette er gjennomført i god tid før sommersesongen, mener han.

– Det vi ser er at alkohol, fart og mørke er en dårlig kombinasjon. En eller annen variant av disse tre faktorene sammen er ofte bakgrunnen for de alvorligste ulykkene på sjø og i fjord, sier Harang.

På torsdag skal vi øve på samkjøringen i de mest alvorlige ulykkene. Det vil si at vi skal øve på å berge folk som ligger i sjøen uskadet, som er hardt skadet eller døde.

Den teoretiske delen av samlingen på torsdag 28. mai er lagt til kystvaktskipet «KV Njord» på formiddagen. Helse og brann deltar sammen med redningselskapet og forsvaret.

Annonse[pro_ad_display_adzone id="4936"]