Nesten fem tusen personer følger han på Instagram, her ser du hvorfor.

Annonse[pro_ad_display_adzone id="4935"]

– Det er helt utrolig morsomt, sier Ålesunderen Stian Grytten.

For ett år siden oppretten han og kjæresten en egen Instagramprofil på sin da 2,5 år gamle franske bulldog Einar, under @einarthefrenchie.

– Det er først det siste året det har tatt helt av. Da fulgte et par hundre personer profilen, nå er det nesten fem tusen personer som følger han. Nå blir vi ofte stoppet på gata der folk spør om det virkelig er Einar som de følger på Instagram.

I løpet av disse månedene har de lagt ut 480 bilder av Einar, som stort sett seg ut som han har en avslappende liv.

Får mye oppmerksomhet

– Han er voldsomt oppmerksomhetsøkende og prøver å få blikkontakt med alle. Når han får det legger han seg gjerne ned og ruller på gata for at folk skal beundre han.

Vi får massevis av hyggelige kommentarer på nett fra hele verden. Da Einar var syk og til veteriær for en tid tilbake fikk vi mange trøstemeldinger.

Blir maskot

Einar er oppkalt etter bestefedrene til paret som begge het Einar. Nå skal Einar bli ambassadør for Oslo Pet Show, som går av stabelen i Telenor Arena i september.


– Arrangørene fant oss på instagram, de ville Einar skulle være ambassadør og trekkplaster. Så nå henger Einar over hele Oslo, vel og merke i sitt eget hjørne på plakaten for kjæledyrmessen.

TV-aktuell

Stian har lang mediebakgrunn blant annet fra Radio Ålesund, TvSunnmøre, og btv.no. Nå kan Einar gå noe av den samme veien.

– En tidligere kollega av meg vurderer å forsøke å lage en web-tvserie for barn, der Einar har hovedrollen. Med den bakgrunnen jeg har synes jeg slikt bare er moro, men det er bare på idènivå foreløpig.

Modellen Einar

Einar har også prøvd seg som modell.

Han hadde også en rolle i et kunstprosjekt Rom 13 på The Thief på Tjuvholmen. I Rom 13 forteller 22 personer, mange av dem berømte, andre bare straffedømte, fragmenter av sin livshistorie.

Ikke hvilke som helst fragmenter, men om øyeblikkene som endret livskursen. som involverte både kjendiser og tidligere straffedømte

Røde Kors Oslo stod bak prosjektet som hadde som formål å samle inn penger til inntekt for å hjelpe tidligere straffedømte med å integreres i samfunnet igjen.

Einar sammen med Bente Lyon, tidligere narkodømt horemamma.
Modell for Mulberry

Annonse[pro_ad_display_adzone id="4936"]