51 ungdommer fra fylket får være medseiler under The Tall Ships Races 2015.

Annonse[pro_ad_display_adzone id="4935"]

Ved hjelp av Stiftelsen Kjell Holm og godt arbeid har The Tall Ships Races Ålesund skaffet nær dobbelt så mange ungdommer plass enn det som var målet.

Utgangspunktet var at 23 medseilere skulle få følge seiltreningsprogrammet til The Tall Ships Races Ålesund og Sail Training International(STI). Nå får 51 ungdommer om lag ei uke til sjøs.

Et annerledes eventyr

Som medseiler blir ungdommene en del av mannskapet om bord på ei av de flotte seilskutene, tar del i de ulike vaktene og får anledning til å bli med på blant annet seilmanøvre og entring av master. Ungdommene vil møte jevnaldrene og få opplæring om sjøliv om bord.

Tidligere medseilere forteller om en opplevelse for livet. – På få dager får de lærdom, kunnskap, minner og danner vennskapsbånd som kan vare livet ut! Det er ikke noe krav om forhåndskunnskaper, verken seiling eller annet.

Hvor går ferden?

The Tall Ships Races 2015 starter i Belfast 2. juli. 5. juli setter skutene kursen mot Ålesund hvor de vil ligge til kai mellom 15. – 18. juli. Deretter går ferden til Kristiansand, hvor de ankommer 25. juli og forlater 28. juli for å gå til Aalborg, som er siste havn. De vil komme til Aalborg 1. august. Som medseiler vil ungdommene også få delta i aktivitetene i de forskjellige havnene.

Hvem er medseilerne?

33 av årets medseilere er fra Ålesund, 4 fra Hareid/Ulsteinvik, 3 fra Herøy, 2 fra Haram, 2 fra Gjemnes, 2 fra Sula, 2 fra Giske, 1 fra Sykkylven og 1 fra Skodje. Vi har også fått plass til en fra Bergen.

De er plassert på Sørlandet, Statsraad Lehmkuhl, Wyvern av Aalesund og Santa Maria Manuela (Portugal)

Annonse[pro_ad_display_adzone id="4936"]