Noen få bilder av egen kunst på facbook var nok til at Ragnhild Marie Aston Hoddevik fikk flere forespørsler fra folk som ville kjøpe.

Annonse[pro_ad_display_adzone id="4935"]

Inspirert av arvegods

Ragnhild arvet i sommer tegnebordet som moren og bestefaren brukte å sitte ved når de tegnet.

– Bestefar røykte pipe, kjørte motorsykkel og malte, både troll og andre artige karakterer. Jeg har alltid likt å være kreativ på forskjellige måter. Spille ulike instrument, bygge ting, redesigne, fotografere og pusse opp møbler. Alt slikt synes jeg er kjekt!

Tegnet med datteren

Ragnhild gikk lenge å drømte om å gjøre noe mer med tegne og male-interessen sin , så da tegnebordet kom i hus rigget hun det til midt i stuen og forklarte datteren at dette var et tegne- og male bord som også skulle taes i bruk.

– Siden har vi sittet ved bordet og tegnet, omtrent som to fireåringer liker å gjøre. For et par uker siden fikk jeg lyst til å teste ut blyant, tusj, akvarell og blyant. Det gjorde jeg og fikk skikkelg blod på tann med malingen.

Kombinerer maling og foto

Etterhvert synes hun at det å kombinere foto hun selv hadde tatt med maling var en spennende teknikk. Malerskrinet hun hadde fått i femte klasse kom også til sin rett igjen i denne prosessen.

– Nå er denne måten å jobbe på blitt en favoritt for meg. Da jeg la ut bildet som jeg kaller » Deer hike tutu girl» på facebook, fikk jeg spørsmål fra flere som ville kjøpe det. Mange ville også kjøpe noen av barnetegningen jeg la ut.

Utsalg i Moloveien

Siden gikk det slag i slag. Ragnhild kontaktet et trykkeri og har også bestilt seg bord til julegata i Moloveien. Der skal hun skal ha utsalg nå på søndag sammen med mange andre som selger varene sine.

– Jeg har laget mellom ett og fem bilder dagelig siden det. Følelsen av at andre faktisk vil ha det jeg lager er både rar og fin.

Etter julemarkedet ønsker hun litt pause på malingsfronten, blant annet for å tilbringe mer tid på hesteryggen enn hun har fått mulighet til de siste ukene. Hester og ridning er nemlig en annen kjær hobby for denne aktive damen som til daglig jobber som lærer.

For få timer i døgnet

– I to uker nå har jeg virkelig levd drømmen om å få brukt litt mer tid på kreativt arbeid. Hodet er stappfullt av motiv som jeg har lyst til å lage men døgnet har desverre ikke nok timer.

Vedrørende fremtidsplaner er det litt vagt hvor veien går videre, for Ragnhild liker nemlig alt hun driver med. Både lærerjobben og sine ulike kreative prosjekter.

– Det er jo umulig å spå hvordan etterspørselen blir. Jeg elsker lærerjobben min, samtidlig så elsker jeg mine kreativiteter. Jeg blir kanske ikke like fornøyd med alt, men det viktigeste for meg er gleden ved å holde på sier Ragnhild.

Annonse[pro_ad_display_adzone id="4936"]