Tre klesdesignere fra Ålesund ga ut sin første kleskolleksjon i september og har fått mye positiv respons i etterkant.

Annonse[pro_ad_display_adzone id="4935"]

Søstrene Elisabeth Alnes Stavik og Maria Berggren driver sammen med svigerinnen Trine Hege Alnes Arv Design, noe de startet i August i fjor og er et studio hvor de designer klær. Det er først og fremst kåper de designer, og jentene har hatt drømmen om å lage kåper i flere år.

– Kåper har blitt et «must have»-plagg, og er noe av grunnen til at vi valgte å lage kåper, sier Maria.

Ble inspirert av oldefar

Ideen til klesplaggene fikk Elisabeth og Maria av oldefaren som startet en fabrikk på 1920-tallet. Denne fabrikken lanserte en kolleksjon for kvinner på 60-tallet og var spesielt kjent for kåpene sine. Slike skisser fikk de se skisser fra og Maria sier de har hentet mye inspirasjon fra gamle skisser som denne, men også fra dagens mote.

For tiden har de et eget lokale i Storgata 15 i Ålesund og har hele den første kolleksjonen fremme for salg der. Hun mener inspirasjonen fra både gamle kolleksjoner i tillegg til nyere kan være en stor grunn til at folk i forskjellige aldere liker kolleksjonen.

– Det kommer innom både elever fra ungdomsskoler og eldre damer, som alle liker kåpene våres, forteller hun.

De lanserte sin første kolleksjon den 15. september og Maria sier tilbakemeldingene har vært veldig positive.

– Vi har fått veldig mange positive tilbakemeldinger. Det er flere butikker som har kontaktet oss som er interessert i å selge kåpene våres, sier hun.

Noe eget

Kåpene koster fra 4,500 til 6,700 kroner og Maria forklarer at de legger veldig vekt på kvalitet og at kåpene er noe eget.

– Vi er opptatt av at kåpene har et tidløst design så de kan brukes i flere sesonger, samtidig skal de alltid skille seg ut og man skal lett kunne se at det er en Arv-kåpe. I tillegg bruker vi alltid godt stoff i kåpene og vi er nøyen på at ullen er av høy kvalitet.

Planlegger høstkolleksjon for neste år

Vår-kolleksjonen for neste år er allerede ferdig og de utvider kolleksjonen, men vil fortsette å fokusere på kåper.

– Kolleksjonene er ikke veldig store enda, men vi håper å kunne fortsette å leve av dette, sier Maria.

Annonse[pro_ad_display_adzone id="4936"]