Sunnmøringer brygger flere hundre tusen liter øl hvert år.
Annonse[pro_ad_display_adzone id="4935"]
Å lage sitt eget øl blir stadig mer populært. De siste årene har det blitt både enklere og billigere å brygge selv.
– Vi selger omlag 50 tonn korn til ølproduksjon hvert år. Det skal kunne bli så mye som 160 000 liter øl, forteller Kristin Gåseidnes ved Vinbua i Ålesund.
Interessen for hjemmebrygget øl blir bekreftet av Brede Venås. Han er den eneste sunnmøringen som dømmer under norgesmesterskapene i ølbrygging.
Utelivsbransjen merker også at interessen for øl er økende. Møt Marcus Wernersson, Brede Venås og og Kristin Gåseidnes i Snakkis.
js.src = "//connect.facebook.net/nb_NO/sdk.js#xfbml=1&version=v2.3";
s
Annonse[pro_ad_display_adzone id="4936"]