– Jeg håper at dette blir en suksess, det har vært drømmen min hele livet , sier Maria Krogsethagen. Hun åpnet eget bakeri i Brattvåg med lokalt produserte varer.

Annonse[pro_ad_display_adzone id="4935"]

– Jeg har laget kaker på bestilling siden 2011, nå var det på tide å gjøre noe mer ut av driften, forteller Maria Krogsethagen. I løpet av noen år har hun blitt et populært alternativ til ordinære konditorer og hjemmebakst gjennom bedriften «Søte Gleder».

Eget utsalg i Brattvåg

Siden oppstarten har hun hatt et ønske om å starte et eget utsalg, og da bygget hun drev bedriften fra i Tennfjorden ble solgt, måtte hun tenke nytt. – Da ble det et naturlig sted å etablere en butikk i Brattvågen, forteller hun. Jeg har veldig tro på at dette går bra og håper at lokalbefolkningen får øynene opp for småbakeri.

– Siden jeg startet opp har jeg hatt fullt opp og mye å gjøre. I flere år har hun drevet bedriften fra et lite lokale i Tennfjorden. Størrelsen satte begrensinger for hva hun kunne drive med, dermed ble dette en naturlig utvikling. Nå har hun ansatt en baker og en konditor og vil prioritere å bruke økologiske råvarer.

Varer fra lokal produsenter

– Det har gått mest i kaker og spesialbestillinger. Den rareste kaken jeg har laget tro jeg er en sofakake til en innvielse av en sofa, men jeg har laget så mye rart.

Nå har jeg flere muligheter og har startet utsalg av lokale produkter. Maria har hyllene fulle av produkter som er produsert i distriktet. Det er blant annet syltetøy fra Valldalen og kaffe fra et lokalt brenneri på Sula.

Maria bruker bare mel fra Mylna Her får du syltetøy fra Valldal

– Jeg legger stor vekt på kvalitet og bruker bare mel fra Mylna i Volda. Det inneholder mye mere næringstoffer enn andre produsenter og gir en veldig god smak.

– Nå starter jeg forsiktig med et par typer brød, sier Maria, mens butikken fylles opp av forventningsfulle kunder. Det er lenge siden jeg har hatt hvilepuls og er veldig spent på hvordan dette går.

Kjendisblogger designet butikken

– Jeg har kjent til Amalie i noen år og hadde lyst til å lage en spesiell butikk. Nå har jeg jobbet med det jeg kan, og overlatt interiørdesignet til Amalie. Jeg er kjempefornøyd med resultatet.

– Det smaker kjempegodt, alt hun lager sier Amalie Fagerli. Nå har jeg vært prøvekanin i flere uker mens vi har jobbet med butikken og visste ikke at kaker var så gode.

– Jeg er fornøyd med det vi har fått til. Vi fant hverandre veldig fort og hun stolte på meg, ler hun. Amalie er en av Norges største interiørbloggere og ble kjent da hun vant prisen for Norges «vakreste hjem» i 2011.

Det hjalp meg veldig mye, med opptreden på God Morgen Norge og mye presseomtale. Nå lever jeg av å være interiørkonsulent og 4000 leser bloggen «Svenngården» hver dag.

– Jeg hadde aldri forestilt meg at det kunne gå så bra.

– Ordreboken er full og jeg stortrives med situasjonen. Jeg har kunder over hele landet og lever av bloggen og jobben som interiørkonsulent. Mange kunder holder til i Trondheim og Bergen, men jeg er også mye i Ulsteinvik og Fosnavåg. Det er ikke så dyrt å bruke meg som mange tror, sier hun overbevisende.

– Det var bloggen som gjorde at jeg kunne starte mitt eget firma. Nå er det 4-5000 som leser bloggen min hver dag. – Selv om hun er en av landets mest leste interiørbologgere endrer hun ikke ofte på sitt eget hjem. – Jeg har min egen stil og endrer ikke på den, så det blir ikke så store forandringer hjemme hos oss, avslutter hun.

Annonse[pro_ad_display_adzone id="4936"]