Skodje IL Bordtennisklubb har i løpet av 3 år blitt den største klubben i Midt-Norge.

Annonse[pro_ad_display_adzone id="4935"]

– Det skyldes at vi har fantastiske treningsmuligheter i Gomerhuset og en dugnadsånd blant foreldre en ikke har i byene. Det forteller leder Torbjørn Slettedal. Vi har voksne folk som har tung bordtennisbakgrunn, blant andre Lennie Johansen og de tidligere landslagspillerne Anton Molnes og Pål Varga. Vi har også kanskje landets beste trener i Reinis Burgis. Han spiller fremdeles aktivt på det latviske landslaget.

Til NM

Neste helg reiser 11 spillere og 9 foreldre til gutte-nm i Bodø. I fjor fikk vi en 3. plass og har ikke så store forhåpninger til å havne på pallen i år. – Vi er en ung klubb og håper å høste mye erfaringer av et slikt mesterskap. Vi har mange unge lovende spillere i klubben.

Bordtennis er verdens raskeste ballidrett så det handler om å være smidig og å ha en god reaksjonsevne. Markus Slettedal(12) hentet en hjem en flott 3. plass under fjorårets mesterskap og gleder seg til årets konkurranse.

– Bordtennis er kjempegøy, jeg har spilt i 3 år og har enda ikke gått lei, sier Marcus. Nå trener jeg mest på backhanden og serven, sier han.

Seriøse mål

Marcus er ganske rask og har et godt fotarbeide selv om han fremdeles er ung, sier trener Reinis Burgis. Han trener seriøst og kan bli veldig god om han fortsetter.

Det tar veldig mange år å bli en topp bordtennisspiller, forklarer han. Om et par år kan vi begynne å sette seriøse mål for Marcus, kanskje et mål om å nå helt i norgestoppen.

En klubb for fremtiden

Bordtennis er en av verden største individuelle idretter målt i antall utøvere. I mange asiatisk land er bordtennis nesten å regne som en religion.

– Vi har vært så heldige å hatt besøk av verdenskjente trenere i klubben vår, forteller Torbjørn Slettedal. En kineser som har trent 26 OL- og verdensmestere var her for ett år siden og hadde instruksjoner for oss.

Dette er en klubb for fremtiden, avslutter han.

Annonse[pro_ad_display_adzone id="4936"]