Ålesundsgutten har vært landets beste i sin klasse 2 år på rad. Nå legger han løpet for å ta titler i Danmark.

Annonse[pro_ad_display_adzone id="4935"]

Den dobbelte NTCC mesteren Marius Nakken fra Ålesund er nå klar til å forsvare fjorårsseieren i NTCC (Norwegian Touring Car Championship), og ikke minst å ta steget opp på pallen i det danske mesterskapet, DTC (Danish Touring Car Championship).

Dominierer i Norge

I fjor kjørte Marius sin andre sesong i racingklassen. Han dominerte det norske mesterskapet, der han vant 9 av de 12 finalene som ble kjørt. Her ble han til slutt NTCC-mester for andre år på rad.

Marius var også blant de fremste i Danmark, og kjempet helt i teten med sjåfører i verdensklasse. Han lå lenge på tredjeplass i det danske mesterskapet, men mistet plassen i siste finale, med kun få poeng bak danske Casper Elgaard, tidligere Le Mans vinner.

Han kunne altså oppsummere en meget fin sesong med enda en ny tittel i NTCC, og en meget respektabel fjerdeplass i DTC.

Tøffere konkurranse

NTCC/DTCC vokser stadig med nye unge førere som vil utfordre de etablerte.
Klassen og konkurransen er enda større enn i fjor, det blir derfor ikke noen enkel kamp denne sesongen.

Gateløpet midt i Aarhus sentrum med over 30 000 tilskuere på tribunen blir nok også i år en av de virkelige store begivenhetene, samt Jyllandsringen Grand Prix og de to helgene på Rudskogen.

Hektisk før sesongstart

Tiden før sesongstart er hektisk, og det jobbes intenst med forberedelser i form av sponsorarbeid, fysisk trening og finpuss på bilene. Alt for å være best forberedt når sesongen starter i slutten av april på Jyllandsringen i Danmark. Marius vil også i år fortsette sitt samarbeid med teamet SEB Power Group.

Han har nå 134 pallplasser i løpet av karrieren, når han nå går inn i sin tredje sesong i klassen. Her satser han på å forsvare sin førsteplass i NTCC, og bli blant de tre beste i DTC.

Første runde kjøres 26/27 april.

Annonse[pro_ad_display_adzone id="4936"]