Akkurat som Rolf Just Nilsen synger i «Julekveld i skogen» går det mot en lykkelig julefeiring for de ensomme i Ålesund.

Annonse[pro_ad_display_adzone id="4935"]

Den ensomme julen til det gamle fattige paret i skogen, er et godt bilde på hvordan Charlotte Gjerde fra Hjelpegruppa for Ålesund så for seg hvordan de ensomme feirer jul.

Jul for alle

Nå kan hun juble etter at arrangementet er i boks. Nå vil ensomme i Ålesundsdistriktet kunne feire en felles jul i lokalene til Frivillighetssentralen.

– Det er helt utrolig, det er mye mer enn jeg kunne drømme om, sier Charlotte. En uke etter at vi fikk ideen, er det meste nå på plass slik at vi kan arrangere en julefest for ensomme i Ålesund.

Arrangementet blir i Frivillighetssentralens lokale i Kirkegata 33 på julaften. Der vil det bli servert julemat og det blir julegaver til alle.

Støttes av kjedene

– Jeg er så utrolig glad for at så mange vil hjelpe til. Store kjeder som Coop Obs, Coop Marked, Spar, Valaker Bakeri og Spesialgrossisten Slyngstadli sørger for at dette skal bli en fullverdig julefeiring for alle som blir med.

Lokalene i Frivillighetssentralen har rommet så mange som 120 personer til bespisning tidligere så Charlotte har god tro på at alle skal få plass.

-Jeg holder på med påmeldingsskjemaene nå, men allerede nå har rundt 50 personer meldt fra at de kommer. Det alt fra ungdommer til eldre og små familier uten nettverk som har meldt seg på nå. Det er ikke alle som vil synliggjøre at de er ensomme og stiller derfor opp som frivillig, og det er selvfølgelig greit. Alle får være med på julefeiringen uansett.

Må slutte å ta mot klær

Gjennom noen måneder har Charlotte drevet gruppen som stadig blir større. Nå nærmer gruppen seg 2500 medlemmer. Lagerplass ble raskt et problem, og på nåde fra huseier har Charlotte fått benytte seg av boder i kjellere på bygården der hun bor. Det kan hun ikke lengre.

– Jeg må dessverre slutte å ta imot klær og andre ting slik jeg har drevet med den siste tiden. Nå har jeg ikke lengre noe lager og må gå tilbake til slik jeg startet. Det betyr at jeg må ut å hente og levere samme dag. Det tar utrolig mye tid.

De siste uke har hun lett etter tomme lagerlokaler og håpet på at hjelpegruppen kunne få låne lokaler som står tomme. Slik har det ikke gått.
– Det er mange tomme lokaler i byen, men dessverre ikke noe som vil låne bort noe til oss. Lokalene koster fra 10.000 til 15.000 kroner i måneden, det kan ikke vi betale. Jeg forstår at folk vil leie ut lokalene, men hadde håpet at vi kunne få låne noen en periode.

Kan få økonomisk støtte

Til nå har Charlotte drevet gruppen som privatperson og fått mye hjelp fra andre. Nå jobber hun mot at gruppen skal bli en Frivillig organisasjon med foretaksnummer. Det gjør at hun kan ta imot pengegaver og donasjoner.

Annonse[pro_ad_display_adzone id="4936"]