Turister og ansatte på cruisebåtene strømmer til Ålesund bibliotek for mer enn bare bøkene.

Annonse[pro_ad_display_adzone id="4935"]

I Lonely Planet Guide to Norway, nevnes det at Ålesund bibliotek har gratis trådløst nett, og det har turistene fått med seg.

-Enkelte morgener står her 20 personer i kø for å bruke internett. Det er tydelig at tilbudet blir satt pris på, forteller avdelingsleder Kari Nesdal på Ålesund bibliotek.

Holder kontakt med venner og familie

Allan Vason fra Filipinene er mannskap om bord cruisebåten Emerald Princess som lå til kai onsdag 13. august. I ni måneder er de borte fra familie og venner, og da er trådløst nett viktig for å holde kontakten.

– Internett er ofte gratis på bibliotekene i Norge, så det var derfor jeg kom akkurat hit i dag. Jeg venter på at datteren min på Filippinene skal logge seg på Facebook så vi kan chatte ilag, forteller Allan.

Han oppsøker ofte bibliotekene i byene de besøker, siden de ofte tilbyr gratis nettilgang. Etter noen timer i Ålesund, reiser Emerald Princess videre til neste havn.

Bøker både i hyller og på nett

På en gjennomsnittlig dag låner Ålesund bibliotek og filialen i Spjelkavika ut 400 bøker. I juni startet bibliotekene i Møre og Romsdal opp med EbokBib, en app for leie av bøker fra biblioteket. Til nå er 770 bøker utleid fra Ålesund, og det utgjør 7% av det totale utlånet for fylket på 9997 bøker.

-Låner du en bok via EbokBib er den tilgjengelig for deg i 3 uker. De gode tallene viser at folk synes det er kjekt med et nytt tilbud og benytter seg av det, avslutter Kari.

Annonse[pro_ad_display_adzone id="4936"]