I går signerte Nettbuss Midt-Norge AS to kontrakter med Møre og Romsdal fylkeskommune etter å ha vunnet anbuda om å levere busstjenester på Sunnmøre fra 1. januar 2016.

Annonse[pro_ad_display_adzone id="4935"]

Det var totalt fem selskap som konkurrerte om å få drifte de to busskontraktene for Sunnmøre.

– Valget falt på Nettbuss da de hadde det laveste pristilbudet. I rutepakke 4 hadde de et pristilbud på 24,10 kroner per rutekilometer, og i rutepakke 5 hadde de et pristilbud på 29,13 kroner per rutekilometer, sier Stig Helle-Tautra, seksjonsleder for Driftsseksjonen til fylkeskommunen på nett.

Regiondirektør i Nettbuss Midt-Norge AS, Hallstein Lillevik, er godt fornøyd med at de hadde lavest pris i sine anbud og sier de ser frem til å videreføre et godt og konstruktivt samarbeid med Møre og Romsdal fylkeskommune.

De nye kontraktene innebærer at merkevaren FRAM blir brukt i de områdene bussene opererer i. – Alle bussene vil fra 2016 få FRAMs grafiske profil og ligge inn underfylkeskommunens kollektivsatsing, noe som gjør at vi er enda et steg nærmere å samle kollektivtilbudet i Møre og Romsdal, sier Helle-Tautra.

I rutepakke 4 ligg ekspressbussrute Ålesund-Kristiansund og Ålesund-Åndalsnes, og regional- og skoleruter i kommunane Sandøy, Haram, Skodje, Ørskog, Stordal, Norddal og Stranda (Geiranger og Liabygda). Totalt rutekilometer for pakken er 2 925 874.

Rutepakke 5 inneholder ekspressbussrute Volda-Ålesund, fylkeskryssende rute til/fra Stryn, Nordfjordeid og Maurstad, og regional- og skoleruter i kommunane Sykkylven, Stranda, Ørsta, Volda, Vanylven, Sande, Herøy, Ulstein og Hareid. Totalt rutekilometer for pakken er 3 308 636.

Nettbuss er en aktør vi kjenner godt til fra før, og vi ser fram til å fortsette dette samarbeidet, avslutter Helle-Tautra.

Annonse[pro_ad_display_adzone id="4936"]