Raspeball, komle, potetball… kjært barn har mange navn. Dette er tradisjonell mat i hele landet vårt, men tilbehør og spisemåter varierer etter hvor i landet man befinner seg. Her er en generell oppskrift som passer godt til salt lammekjøtt.
1. Skrell og riv de rå potetene på råkostjern eller i en foodprocessor. Riv eller mos de kokte potetene og bland sammen med rå poteter, mel og salt.
2. Kok opp kraft fra salt kjøtt, buljon eller lettsaltet vann.
3. Lag raspeballer med en skje og ha i den kokende kraften. Kok en prøve for å se om deigen er fast nok. Dypp skjeen i kaldt vann mellom hver raspeball, og prøv å få dem så glatte som mulig. Kraften må koke når du legger raspeballene i.
4. Når alle raspeballene er lagt i skal de småkoke i ca. 30-40 minutter. Del en raspeball for å se om den er ferdig. Den skal ha jevn konsistens og farge helt igjennom.
Ingredienser til 4 porsoner