OnklP, Kim Larsen og Highasakite er klar for Ålesund.

Annonse[pro_ad_display_adzone id="4935"]

Festivalsesongen 2014 er historie og Momentium kan se tilbake på en svært vellykket og begivenhetsrik sommer. Midtsommerjazz Jugendfest og Sommerfesten på Giske hadde flere titalls tusen besøkende publikummere og en lang rekke flotte artister.

Blikket rettes nå fremover og planleggingen av en ny festivalsesong er godt i gang. Til neste år arrangerer Momentium følgende tre festivaler; Ålesund Live (12.-13. juni), Sommerfesten på Giske (4. juli) og Jugendfest (21.-22. august).

Det er fortsatt mange artister som skal bookes, men vi er svært fornøyde med å ha fått på plass en rekke kvalitetsartister allerede”, sier festivalsjef Ante Giskeødegård.

Vi er opptatt av å booke både etablerte artister som favner bredt og mindre kjente artister som vi har tro på for fremtiden. Fellesnevneren for alle våre festivalartister skal være kvalitet, enten det er en internasjonal superartist eller en lokal nykommer.

Ålesund Live

Ålesund Live er Momentiums nye satsing i bysentrum. Festivalen arrangeres på St. Olavs Plass fredag 12. og lørdag 13. juni. Første artist som er klar for festivalen er Highasakite med ålesundsjenta Ingrid Helene Håvik i spissen. Highasakite er et band vi har fulgt tett siden oppstarten. I 2011 vant de Musikkprisen og siden den gang har de gjennom omfattende turnering og en lang rekke fantatsiske poplåter etablert seg som et av landets fremste og mest suksessrike band.

Sommerfesten på Giske

Festivalen på Giske har en lang tradisjon med å ha et bredt festivalprogram. Her spiller store, små, lokale, nasjonale og internasjonale artister om hverandre. Det ligger an til å bli et variert og spennende utvalg av artister også i år. Følgende artister er klare for å besøke Giske lørdag 4. juli; Oslo Ess, Siri Nilsen, Eva & The Heartmaker, Onkl, Anna Of The North, Atlanter, Nora Konstanse, Honnigbarna, Sudan Dudan, Jenny Moe, Oscar Danielson og Team Me

Jugendfest

Jugendfest 2015 arrangeres fredag 21. og lørdag 22. august. De tre første artistene som er klare for neste års festival er den danske legenden, Kim Larsen & Kjukken, bergensrapperen Lars Vaular og hitmaskinen Gabrielle.

– Kim Larsen & Kjukken tar turen til Color Line Stadion og dermed har vi endelig ønske velkommen en av de virkelige legendene i skandinavisk musikk. Kim Larsen og hans trofaste band tar med seg nesten 40 år med solid musikkhistorie til Ålesund.

Larsen har forvaltet låtperlene fra scenekanten på beste måte: Sjarmerende, folkekjær, hardtarbeidene. Slikt blir det et stort publikum av. Larsen legger ut på en stor turné i 2015 og allerede nå er de fleste av de annonserte konsertene utsolgt. Det er en populær legende vi får besøk av.

Få norske artister har opplevd større suksess her hjemme enn det Lars Vaular og Gabrielle har gjort de siste årene. Det er duket for feststemning og dans når de to bergenserne tar med seg sine eminente band og sine mange hits til Color Line Stadion.

Jugendfest 2015 arrangeres fredag 21. og lørdag 22. august.

Mere info om artistene finner du på momentium.no

Annonse[pro_ad_display_adzone id="4936"]