Får utmerkelse av Fylkesmannen, Matfestivalen og Bioforsk økologisk.

Annonse[pro_ad_display_adzone id="4935"]

Coop får tildelt prisen som årets leverandør av økologiske produkt.

-De får prisen for å ha satset på økologiske varer over tid og at de gjør økologiske varer tilgjengelige over hele landet, seer Anne Berit Løset, landbruksdirektør i Møre og Romsdal.

Prisen blir delt ut på Den Norske Matfestivalen i Ålesund torsdag 28. august.

-Nasjonalt har vi satt oss som mål om å øke produksjon og forbruk av økologiske varer til 15 prosent innen 2020. Dette er et stort løft, og vi trenger tydelige lokomotiv som kan gå foran i dette arbeidet. Årets prisvinner er et godt eksempel på det, seier Løset videre.

Prisen «Årets leverandør av økologiske produkt» skal bidra til å løfte fram aktører som utmerker seg i satsingen på økologiske varer. At det er en av gigantene i dagligvarebransjen som får prisen begrunner juryen slik:

  • Coop er en stabil leverandør som har satset over tid, og som gjør det enkelt å finne økologiske produkt i hele landet, også på små steder i distriktene.
  • Coop har egne synlige, økologisk merkevarer.
  • De selger økologisk lokalmat fra produsenter i de ulike regionene, som til for eksempel frukt, grønsaker og ost.
  • Butikkene har tilbud og kampanjer på økologiske varer, noe en sjelden ser ellers.
  • Coop fortjener påskjønnelse for at de har et så godt utvalg og satser på økologi.

Prisen skal deles ut 28. august under Den Norske Matfestivalen i Ålesund, på konferansen «Matkultur og reiseliv». Miljøsjef i Coop, Knut Lutnæs, kommer til Ålesund for å motta prisen.

Prisen for Årets leverandør av økologiske produkt blir i år utdelt for tiende gang. Det er Den Norske Matfestivalen, Bioforsk økologisk og Fylkesmannen i Møre og Romsdal som står bak prisen.

Annonse[pro_ad_display_adzone id="4936"]