Midt i juni kommer Cactus til Ålesund. Årets kanskje mest særegne bil skiller seg ut med sin unike og lett gjenkjennelige design.

Annonse[pro_ad_display_adzone id="4935"]

Citroen fornyer seg

C4 Cactus er et det første eksempelet på fornyelsen det franske bilmerket er i gang med.

– Vi har solgt flere allerede, selv om vi ikke har noen bil å vise fram før i midt i juni., sier Jan-Hugo Sunde hos Aaland Bil.

. – Filosofien bak utformingen av C4 Cactus har vært å gi kundene mer av det som virkelig er av verdi for dem. Det har resultert i en bilmodell som tilbyr mer design, mer komfort og mer nyttig teknologi – og alt dette til en fornuftig totaløkonomi, sier Sunde.

Airbump

– Med Citroën C4 Cactus kommer en nyhet som kalles Airbump. Dette er kapsler fylt med luft på bilens sider som beskytter karosseriet for småskader som kan oppstå i hverdagen.

Ikke bare har Airbump en praktisk funksjon, de gir også bilen en oppsiktsvekkende stil og kommer i fire ulike farger.

Valg av karosserilakk og farge på Airbump, gjør at C4 Cactus kan fås i 21 ulike fargekombinasjoner. Kunden kan dermed sette sitt personlige preg på bilen.

Teknologiske nyvinninger

– Med C4 Cactus kommer Citroën også med et par nyvinninger innen Citroën-familien. Panomarataket er fungerer som en gigantisk solbrille.

Det slipper inn lys, men blokkerer UV-stråler med samme effektivitet som et par solbriller av kategori 4. Dermed har ikke gardin vært nødvendig, noe som sparer seks kilo vekt, sier Sunde.

Cactus introduserer også Smart Wash, der spylervæsken distribueres i en tynn tråd integrert i bladet på viskerne. Det skal gi bedre sikt og lavere forbruk av spylervæske. Med Smart Wash trengs halvparten så mye spylervæske som sammenlignet med et tradisjonelt system, hevder Citroën

Tre utstyrsnivå

Citroën C4 Cactus kommer i tre utstyrsnivåer: Attraction, Nordic Edition og Nordic Edition High.

Inkludert i Nordic Edition er blant annet klimaanlegg, 16’’ alufelger, DAB+radio, takrails, regnsensor og tåkelys foran.

Det skiller 20 000 opp til neste utstyrsnivå, Nordic Edition High, og der inngår 17’’ alufelger, ryggekamera med parkeringssensor, navigasjon, delskinn, surround lydanlegg med seks høyttalere samt panorama glasstak med UV-filter.

Annonse[pro_ad_display_adzone id="4936"]