Dette gjør du i Ålesund i påska

Annonse[pro_ad_display_adzone id="4935"]

Det er mye å finne på i påska også for de som ikke skal på hyttetur eller reise bort på ferietur innenlands eller utenlands.

Med utgangspunkt i egen by kan man få den perfekte kombinasjon av bypåske og naturopplevelser gjenom å bruke kortreiste friluftsdestinasjoner og kulturtilbud. Innimellom kan man jo legge inn dagsturer på påskefjellet og få stått eller gått på ski og likevel rekke hjem til kvelden å nyte godt av kulturtilbud og uteliv i byen på kveldstid.

Bypåskens nytelser

Så har vi jo fjell som er i umiddelbar nærhet til byen, dersom en fottur skulle friste. Både Sukkertoppen og Aksla ligger der og Sula er heller ikke langt unna. Det samme gjør Tueneset, Stavneset, Lillevannet og Borgundgavlen, for ikke å snakke om å vandre ved Brosundet, på Molja og kailangs i Ålesund som vi aldri blir lei av!

Soft-is på Stuen, kaffikopp på hurtigruta når den legger til kai, en pils i solveggen eller en latte og en lunsjrett på en av byens mange serveringssteder er heller aldri feil.

For familier med barn er det akvariet på Atlanterhavsparken, lekeapperatene i Byparken og lekeland i Spjelkavika, om man da ikke finner et kinostykke som man har lyst å se sammen.

Utelivets gleder

Ellers skjer det litt av hvert på utelivsfronten. Steinovnen Bar og Pizzeria har foreksempel lagt opp til bypåske for musikkinteresserte og byr på alt fra partyrock til gammelpop.

Det hele starter skjærtorsdag med partyrockbandet Band Over. Langfredag blir det blues med Little Andrew og på påskeaften er det gammelpop, denne gangen med The Butlers som spiller Beatlesmusikk. Første påskedag blir det internasjonal Chicago blues med Marco Pandolfi and The Italian Job.

Vikapuben er det skjærtorsdag tid for trubadur Elisabeth Kristensen, mens det på samme sted påskeaften er Rune Rønvik som står for underholdningen.

Bocca byr på musikk i pianobaren på langfredag da skal Ian Hooper spille. Påskeaften er det DJ Øyvind Brudevoll som styrer spakene og står for underholdningen på Bocca.

Hoffmann er det også underholdning på påskeaften, med Peter & Sondre og på Keiseren er det trubadur Thomas Larsen som skal stå for levende musikk i påskeuka.

Første påskedag, søndag 5.april skjer det på Smutthullet der Håvard og Bøtteballetten sørger for topp afterski-stemning midt i byen.

Annonse[pro_ad_display_adzone id="4936"]