Boligkjeden Byggmann og byggevaredistributøren Optimera har innledet et strategisk samarbeid om byggevare og logistikk.

Annonse[pro_ad_display_adzone id="4935"]

Avtalen berører 106 medlemsbedrifter i Byggmann-kjeden og årlig produksjon av ca. 1000 boliger. Medlemmene i Byggmanns kjedekonsept har samtidig valgt Optimeras kjedekonsept Byggi til forhandler av Byggmanns boligkonsept.

Med daglig leder og gründer Roger Blindheim som sentral drivkraft har Byggmann i løpet av 25 år vokst til å bli en av landets største boligkjeder. Frittstående byggefirmaer representerer Byggmann-kjeden over hele landet. Flere av kjedemedlemmene driver i tillegg industriproduksjon hvor byggevarer er en innsatsfaktor. En rekke av med­lemmene har også drevet byggevareutsalg i Byggxtra-kjeden som Byggmann nå avvikler.

Byggmann Gruppen AS betjener kjeden fra sitt hovedkontor i Vigra Næringspark ved Ålesund med 3000 kvadratmeter boligfabrikk vegg i vegg. Hvert år produserer boligfabrikken omlag 300 boliger og kjeden totalt ca. 1000 i tillegg til et stort antall garasjer og hytter. Byggmann Gruppen og medlemsbedriftene omsetter for ca. 2,1 milliarder kroner i året.

Strategisk beslutning

– For å styrke Byggmann ytterligere som ledende boligkjede, har vi tatt en strategisk beslutning om å konsentrere virksomheten inn mot våre kjerneområder. På bakgrunn av dette har vi valgt Optimera som partner på byggevarer inkludert logistikk både ut til våre medlemmer og anlegget på Vigra. Optimera ble valgt både grunnlag av sitt vare- og tjenestespekter samt mulighetene for videreføring av Byggxtra i Byggi, kommenterer daglig leder Roger Blindheim i Byggmann i en pressemelding som er sendt ut i fellesskap.

Proff-fokus

Kjedekonseptet Byggi drives av Optimera Handel. Medlemmene i Byggi kan som en følge av avtalen nå bli forhandlere av boligkonseptet til Byggmann.

Optimera har bygget seg opp som Norges største byggevareselskap blant annet ved å fokusere på proffmarkedets behov med sortiment, supplerende tjenester og logistikk. Byggmann-medlemmene kan nå motta byggevarer fra Optimeras ni regionlagre distribuert direkte ut til byggeplasser og industrianlegg.

– Når en aktør som Byggmann velger oss som samarbeidspartner, opplever vi dette som en bekreftelse på at vår posisjonering inn mot husmarkedet har vært vellykket. Vi har også gjort en betydelig satsing ved å etablere Byggi som kjedekonsept for frittstående forhandlere. Det er en fin anerkjennelse at Byggmann nå anbefaler Byggxtra-medlemmer å bli en del av Byggi eller et av våre øvrige handelskonsepter, sier adm. direktør Asbjørn Vennebo i Optimera. til Bygg.no.

Annonse[pro_ad_display_adzone id="4936"]