Hans Jarle Rekdal bygger kjempelager på Emblem og forbereder lagerkrig til sommeren.

Annonse[pro_ad_display_adzone id="4935"]

Hans Jarle Rekdal har kjøpt det gamle Maxbo-utsalget på Emblem. Her samler han lagervirksomheten i Rekdal Transport under ett tak.

– Vi skal bygge 500 kvadratmeter selvbetjente minilager i forskjellige størrelser, som vi kan øke med 500 nye kvadratmeter i etasjen over. Resten av bygget skal vi bruke til kasselagring og containerlagring med flyttegods, sier Hans Jarle.

Små leiligheter gir økt etterspørsel

– Det har vært en merkbar økning i etterspørselen etter minilager. Mange bor i dag i små leiligheter uten boder og garasjer, og har da ikke lagringsplass til bl.a sykler om vinteren og skiutstyr om sommeren. Nå kan de komme og gå når de vil med egne nøkkelkort.

Lagerkrig til sommeren

Rekdal har i dag lagerplass i Breivika og i Hatlane. Nå samles alt i de nye lokalene på Emblem. – Jeg har nok vært for snill i mange år. Flere av containerne jeg har leid ut har ikke kundene betalt leie for på 5-6 år, men nå er det slutt. Når vi flytter virksomheten selger vi innholdet i de containerne som ikke er betalt.

Blir det som i realityserien «Lagerkrigen» vi ser på TV? – Ja, det blir akkurat slik. Vi har en lovlig rett til å gjøre det og vil nok leie inn en egen auksjonarius.

Da kan folk by på innholdet i containerne, uten å få komme inn å undersøke innholdet nærmere. Alle må stå utenfor og by på hele innholdet.

Hans Jarle understreker at han helst hadde sett at de rettmessige eierne kom å hentet tingene sine. – Det er flere ganger jeg har åpnet disse containerne og lurt på hva jeg skal gjøre med de som ikke betaler. Når jeg ser familiebildene, så har det bare blitt til at jeg lukker døren igjen.

Utvider ved behov

Opprinnelig hadde Rekdal planlagt å bygge et nytt bygg på en tomt på Grautneset. – Den får vi heller bare selge, for denne løsningen er helt optimal for oss. Vi har til og med en kontor- og en butikkdel vi kan leie ut her også.

Her har vi muligheter til å utvide i flere retninger om 2800 kvadratmeter blir for lite. Stadig flere flytter noen år til utlandet eller realiserer drømmen om en jordomseiling, så her har vi mye plass å boltre oss på om behovet dukker opp.

Her har vi muligheter til å utvide i flere retninger om 2800 kvadratmeter blir for lite, sier Rekdal.
Annonse[pro_ad_display_adzone id="4936"]