Torsdag 22. januar er det premiere på familieforestillingen «Borgny – flukten fra flammene»

Annonse[pro_ad_display_adzone id="4935"]

– Lær barna om den viktigste historiske hendelsen som har skjedd byen vår, sier en engasjert forfatter Jan Hogne Christiansen, og inviterer til mange nyheter i årets oppsetning.

I musikalen «Borgny – flukten fra flammene» kan du følge Borgny og alle de andre i flukten fra flammehavet, som slukte Ålesund for over 100 år siden. Det er over 70 aktører i forestillingen, der over 40 barn står på scenen.

Historie former oss

Dette er en familieforestilling der vi får se brannen gjennom et barns øyne. Å formidle historie til våre barn er noe Christiansen er sterkt opptatt av. Som lærer og forfatter av bøkene om Borgny, mener han at vi alle har et ansvar i å formidle historie videre, også til barna.

– Jeg mener det er viktig at vi lærer ungene våre om bybrannen. Vår felles historie former oss som mennesker, og nettopp denne historien viser at vi sammen har styrke og evne til å reise oss igjen, selv etter noe så forferdelig som bybrannen. Det er mange følelser i forestillingen, den er både spennende og trist, men også morsom.

Fire meter lang drage

I år er det andre gangen at denne forestillingen spilles, og den har fornyet seg på en rekke områder. Det er langet fem nye sanger om bybrannen, alle skuespillere har nye kostymer, flere dansere deltar og ikke minst så deltar et helt barnekor på scenen. Forestillingen er utvidet til å vare i en time og et kvarter. Det skal også være med en drage i forestillingen.

– Ja, det stemmer, smiler Jan Hogne Christiansen. – Hovedpersonen Borgny ser dragen inne i flammene, og i år er denne med på scenen. Og det er ikke noe småtteri. Dragen er over fire meter lang og i alt fire personer må til for å betjene den.

Lokale krefter

– Vi satser stort i år og vi har satt opp tre forestillinger i Parken kulturhus, forteller Jan Hogne Christiansen. – Det er stor interesse rundt det vi driver med, og vi har mange som vil bidra.

Musikalen er skrevet av lokale krefter fra Ålesund, og noen av de flotteste skuespillerne fra byen er med. Her treffer du blant andre Ina Brevik, Astrid Overaa, som også er instruktør, Thor-Ivar Forsland og Richard Sjøholt. Kornelia Melsæter spiller hovedrollen som Borgny. Manus er skrevet av Jan Hogne Christiansen, og musikken er laget av Sindre Tollås Veblungsnes.

– Dette er et stort økonomisk løft for oss, sier Christiansen, som ikke legger skjul på at det er en risiko og satse så friskt. – Men vi har en fantastisk dugnadsånd og mange gjør en stor frivillig innsats. Vi løfter i lag, og håper på stor publikumsoppslutning. Drømmen er en ekstraforestilling, smiler Jan Hogne Christiansen.

FAKTA:

Det er satt opp tre forestillinger med premiere 22. januar i Parken kulturhus. Billetter kan kjøpes her

Familieforestillingen «Borgny – flukten fra flammene» er basert på boka av samme navn, skrevet av Jan Hogne Christiansen og Nina Johansen. Musikken er laget av Sindre Tollås Veblungsnes. Instruktør er Astrid Overaa.

Annonse[pro_ad_display_adzone id="4936"]