Oppskrifter fra Oliviers & Co med torsk i hovedrollen

Annonse[pro_ad_display_adzone id="4935"]

Selv om vi elsker Borgundfjordtorsken både kokt og stekt og i mølje på tradisjonelt vis tilstår jeg gjerne at den også gjør seg godt som hovedråvare i mer middelhavsinspirerte retter, gjerne ovnsbakt og med spennende oljer,urter krydder og grønnsaker til følge!

Under besøket hos Oliviers forrige uke i Ålesund sentrum, hadde jeg en hyggelig matprat som naturlig nok dreide seg inn mot torsken etterhvert , i og med at det var et pågående Borgundfjordfiske og medfølgende torskefestival i løpet av helgen. I den forbindelse fikk jeg med meg et par gode oppskrifter som jeg vil dele med dere her.

Borgundfjording i tomat- og hvitløkssaus, 4 porsjoner :

Ingerdienser

800 g torskefilet uten skinn og bein.

1 stk løk

1 dl hvitløksolje fra Oliviers & Co

1/2 glass Rivierasaus fra Oliviers &Co

Olivenolje til baking og steking O & Co

salt & pepper

Frisk basilikum.

Tilberedning:

Sett ovnen på 200 grader. Skjær løk i terninger. Surr løken i litt olivenolje på svak varme.Legg filetene i en ildfast form. Bland Rivierasausen med den gyldne løken og hvitløksolje. Fordel sausen over fisken og hell over litt hvitløksolje. Smak til med salt og pepper, stek det hele i ca 20 minutter.

Til slutt, legg noen basilikumblader over fisken og Borgundfjordingen er klar til servering!

Ovnsbakt Borgundfjordtorsk med chiliolje og mangoeddik, 4 porsjoner :

Ingredienser

800 gram torsk delt i 4 stykker uten skinn

8 kvadratiske biter matpapir, ca 25 x 25 og 4 x 30 cm hyssing

Olivenolje til steking og baking O&CO

2 chorizo pølser

1 rødløk

1 stor Aubegine

1 gul paprika og 1 grønn paprika

1 mango

Chiliolje O&CO

Eddik med Mango O&CO

Finhakket koriander

Fleur de Sel O&CO

Nykvernet pepper

Tilberedning :

Begynn med å dele auberginen i store terninger, og legg i et dørslag. Strø over litt salt, rist godt og sett i vasken. Saltet vil fjerne noen av bitterstoffene. Del grønnsakene, mangoen og Chorizopølsene i omtrent like store biter som auberginen. Når auberginen har rent litt av seg, skyller du gjenom med litt kaldt vann, og tørker terningene lett på tørkepapir. Sett ovnen på 100 grader.

Varm olivenolje i en stekepanne og surr rødløken blank, sett til side. Ha oppi aubergine og surr den myk, ha oppi med løken. Gjør det samme med paprikaen og corizopølsene, og til slutt mangoen. Vend inn 1-2 ss chiliolje, 1 ss Mangoeddik,og en klype salt & pepper i de varme grønnsakene. Legg 2 og 2 ark med bakepapir ved siden av hverandre og fordel grønnsaksblandingen på dem.

Legg et stykke fisk på toppen og gi dem et dryss salt, pepper og finhakket koriander. Brett bakepapiret rundt og knyt fast med hyssing. Lag gjerne fine små pakker, en til hver. Denne måten å steke fisk på holder inne all aroma så ingen smak blir borte. Stek pakkene på et stekebrett på 100 grader i 20 minutter.

Server med hvit trøffelpotetpure!

Annonse[pro_ad_display_adzone id="4936"]