Alle ungdommer i Møre og Romsdal blir nå invitert til en felles friluftsleir i juli. I tre døgn skal de bo sammen i en stor felles leir, og oppleve et vidt spekter av friluftsaktiviteter.

Annonse[pro_ad_display_adzone id="4935"]

Det er de frivillige friluftslivsorganisasjonene organisert under Forum for natur og friluftsliv (FNF) i samarbeid med Møre og Romsdal fylkeskommune som står bak. Arrangementet finner sted på Setnesmoen på Åndalsnes 9.-12. juli.

Campen er en del av programmet til Norsk Fjellfestival, og vil være et nytt tilbud til ungdom under festivalen. Turistforeningen, 4H, Speideren, Jeger- og fiskerforeningen, Naturvernforbundet og andre aktører stiller opp med sine lokallag og presenterer aktiviteter og opplevelser for en hver smak. Fredagskvelden blir det konsert på campen.

– I forbindelse med friluftslivets år 2015, ønsker vi å gjøre et forsøk med en slik camp her i fylket, sier FNF-koordinator Ingbjørn Bredeli. Kanskje kan dette bli starten på et årlig arrangement som samler friluftslivsorganisasjonene og ungdom i Møre og Romsdal. Målet er at campen blir en fantastisk feiring av friluftslivet og det å være aktiv ute.

Det er allerede åpnet for påmeldinger hos Norsk Fjellfestival, med frist 10. juni. Her kan hvem som helst mellom 13 og 17 år bli med. Instruktører og turledere vil hjelpe til med aktivitetene, så både de med og uten friluftslivserfaring kan delta. Mangler du utstyr til overnatting, vil organisasjonene også bidra med dette.

-Det er første gangen de frivillige friluftslivsorganisasjonene samarbeider om et felles prosjekt på denne måten, og håpet er at vi sammen skal kunne skape en arena hvor ungdom kan trives og få en positiv opplevelse rundt et aktivt friluftsliv, avslutter Bredeli.

Her finner du mer informasjon om festivalen.

Annonse[pro_ad_display_adzone id="4936"]