Ny årlig tradisjon i forbindelse med 17.mai

Annonse[pro_ad_display_adzone id="4935"]

16.mai gjenopptar Ålesund Sentrumsforening det populære familiearrangementet «Olabilløpet» i samarbeid med Ålesund Storsenter og Kremmergaarden.
Teknisk arrangør er NAF avd.Ålesund. De oppfordrer alle; familier, vennegjenger lag, skoleklasser,gater, russen m.fl.til å melde seg på.

Under løpet blir det blodig alvor og 1.plassen stikker dessuten av med billett til NM for olabiler.

Tips og råd

De som trenger tips og råd omkring dette rådes til å logge seg inn her http://www.olabil.no/.

På disse sidene finner du både informasjon om løpet og reglene, samt tips og råd om bygging av selve ola-bilen. Også arbeidstegninger er tilgjengelige.

Sentrumsforeninga hadde første løp for 20 år siden og holdt det deretter gående i noen år. Nå er det minst ti år siden forrige gang og tiden er moden for å gjenoppta tradisjonen mener foreningen.

facebooksiden til arrangementet opplyses det at det er tillatt med max.2 førere pr.ola-bil og at små barn selfølgelig kan være med som fører nummer to så lenge sikkerheten er ivaretatt. Man MÅ ha hjelm og Ola-bilen må også være utstyrt med bremser slik at den stopper når den skal..

Lurt med tidlig påmelding

Her opplyser også Daggen Halkjelsvik (leder for NAF Ålesund) at det er viktig å melde seg på tidlig slik at man får god tid i henhold til startlisten til å dra kjerra opp igjen til start. Dette ordner løps sekretæren tilføyer han.

Forøvrig er påmeldingsfristen satt til 10.mai, og selve løpet starter kl.14 den 16.mai, samme dag som trappen opp til Fjellstua også åpnes. Løypa som kasse-bilene- eller ola-bilene skal forsere er rundt 250 meter og vil gå fra Waldehuset øverst i Grensegata og ned til flata på Utstillingsplassen.

Vinneren får foruten heder og ære en billett til NM i Ola-bil. Det vil også bli delt ut premier for tilsammen 20.000 kr. Disse er fordelt slik og vinneren får selvsagt velge først!

Premieliste :

Ålesund Storsenter – gavekort på kr.3.000

Kremmergaarden – gavekort på kr.1.500

Ålesund Sentrumsforening – gavekort på valgfri butikk i sentrum på 1.500kr

Dales Match – velg deg den kuleste Ola-buksa

Momentium gir to dagers pass til Jugendfest

Dekksenteret – gavekort på kr.4.000

Bunker Oil – gavekort på drivstoff til kr.1.500

Også til vinneren: Brages Bil sponser varebil på din vei til NM og 1.000 kr i lommepenger.

Jumbofinale og frie aldersgrenser

Yvonne Haagensen, innleid prosjektleder og representant for Sentrumforeningen, opplyser at det ellers vil bli premier for «Best in show», » beste bil» og «beste heiagjeng» og at det dessuten vil bli arrangert en Jumbofinale mellom de tre som kommer sist.

Det er heller ingen aldersgrense for å delta. Eldste påmeldte så langt er 54 år og yngste er 4 år. Forøvrig utfordrer jeg folk til å slå aldersgrensen til eldste deltager så langt sier hun lattermildt.

– Vi satser på at løpet blir en årlig tradisjon i forbindelse med 17.mai ( helgen før), og oppforderer derfor folk til å bygge kvalitetsbiler som gjerne kan brukes flere ganger.

Ville få til kjekke ting for mange i bysentrum

– Det hele startet med et møte mellom sentrumsforeningen, Ålesund Storsenter og Kremmergaarden forteller hun. Planen var å finne på noe som var sosialt og kjekt og som kunne dra flere folk til sentrum.

Vi var ute etter en «vid paraply» som favnet bredt i befolkningen og som kunne skape entusiasme og gi folk en følelse av at i byen vår er det faktisk kjekke ting som skjer. Mye ble diskutert også ble det tilslutt full tenning på Ola-bil-løpet, som var noe alle kunne enes om og som nå vil blir årlig tradisjon igjen avslutter prosjektleder for løpet før hun kommer med følgende etterlysning:

– Vi er veldig interessert i å få låne en Ola-bil med det nærmeste til en utstilling på Ålesund Storsenter. Den kan gjerne være ment for bruk i løpet da vi trenger å låne den kun til 14.mai. På Kremmergaarden har vi en allerede, vellvillig utlånt av John Synnes avslutter Yvonne, før hun entusiastisk tilføyer at hun nå faktisk drømmer Ola-biler om natten!

Annonse[pro_ad_display_adzone id="4936"]