Ålesund Standupfestival har 5 års jubileum og Maxlokal har vært i kontakt med initiativtaker Henrik Bjørnson.

Annonse[pro_ad_display_adzone id="4935"]

Henrik som er sønn av Astrid Overaa, har hatt sin oppvekst i en underholdnings familie og begynte allerede som 5 åring i Jugendteateret.
Han har i tillegg vokst opp på teaterfabrikken som er arenaen for standupfestivalen. Henrik hadde sin første opptreden i 2007, men begynte for alvor i 2010 i Oslo. Henrik mener det er moren Astrid som startet den underholdende delen i familien som har gått i arv. Så får se hvor lenge vi kan holde på, smiler Henrik.

– Christer Torgersen var den som startet standupfestivalen i Ålesund, sier Henrik. Ørjan Burøe har vært her i 4 år, og veldig mange har vært her i 3 år fortsetter han. Bortsett fra meg er det bare Ørjan som har relasjon opp mot sunnmøre, resten er fra østlandet, Bergen, og Odda.

– Vi er veldig glad i de morsomme som ikke er så kjent, som bl. annet Halvor Johansson som har vunnet 2 priser i år for det han har prestert. Så har vi Jørgen EP som sto på standup prisen på lørdag og delte ut pris til Bård Tufte Johansen. I år hadde de en ny vri der de hadde latt en nykommer dele ut en pris. Jørgen EP jobber i P4 og har skrevet mye humor der.

Selv om mange er ukjente artister, så er de likevel våre favoritter. Om folk føler at de ikke har sett dem før, kan jeg garantere at de er vel så morsom sier Henrik.

Publikumsrekord

Standupfestivalen har allerede forhåndssolgt rundt 100 biletter og Henrik er ganske sikker på at det kommer 100 fler. Vi har og studentpris, som er litt lavere og studentene bruker som regel å kjøpe ved inngang. Uansett så har vi naborommet der det er plass til 240 til, så vi er klar for storinnrykk om det skulle skje forteller Henrik ivrig.

Terje Sporsem

– Jeg må få presisere at det er Andre Ulveseter som driver klubben og at det er han som står bak engasjementet. Vi står sammen om bookingen, og i år har vi fått flydd inn de som vi liker best. Vi har selvfølgelig spurt Terje Sporsem, som er Ålesunds største komiker i følge Henrik. Desverre hadde Terje premiere på sitt nye show sammen med Dag Sørås. Vi håper det blir anledning for det ved en senere anledning såklart.

Henrik har stor tro på at det vil komme flere standup komikere i lokalmiljøet på sunnmøre, og har allerede fått flere henvendelser.
Målet er å få dette til å eskalere, slik at sunnmøringene også får et bedre tilbud på lik linje med Oslo som har flere arenaer. Latter og Josefine Vertshus er noen av de mest populære plassene i Oslo. Østlendingene er mer bortskjemte når det gjelder det å gå ut på en standup forestilling mener Henrik, fordi i Oslo er tilbudet så mye større enn her i Ålesund. Da blir det til at sunnmøringene setter mer pris på forestillingen da det ikke er så ofte de får oppleve det. Vi har et flott publikum her på sunnmøre legger han til.

Konkurrenter

– Selv om vi egentlig alle er konkurrenter på forestillingen i kveld siden dette er vårt levebrød, så skal vi som gode venner underholde sunnmørspublikumet på de to forestillingene som er satt opp fredag og lørdag på teaterfabrikken 12 – 13 september på best mulig måte, sier Henrik Bjørnson til slutt.

Annonse[pro_ad_display_adzone id="4936"]