Økt interesse for filmfestival i Ålesund. – Vi skal bli en stor internasjonal festival, sier arrangøren.

Annonse[pro_ad_display_adzone id="4935"]

– Målet har siden i fjor, vært at West Nordic International Film Festival, Weniff, i løpet av en femårsperiode skal bli en kjent internasjonal filmfestival på Sunnmøre. Vi skal sette Ålesund og Sunnmøre på filmkartet, og suksessen fra i fjor er grunnlaget for den videre utviklingen, forteller Besnik.

40 filmer over 3 dager

Rundt 40 kortfilmer og dokumentarfilmer fra alle verdens land skal vises, og det blir noe for enhver smak. Blant det store mangfoldet av filmer som skal vises, kan man glede seg til å se den prisbelønte tysk-aserbajdsjanske filmen «The swing of the coffin maker», og den kosovoalbanske filmen «Balcony».

– Vi er veldig glad for at Sunnmøre har sin egen filmfestival, sier filmregissøren Besnik Zogaj. Han er drivkraften bak den internasjonale filmfestivalen «WENIFF» 16. – 18. oktober. Årets festival foregår i Sunnmørspostens auditorium i Ålesund, og varer i tre dager.

Årets jurymedlemmer består av filmregissør Smail Imeri (Sverige/Kosovo) og Kaia Johnsen Viki og Trine Lise Sviggum Helgerud som begge går på dokumentarlinjen på Høgskolen i Volda.

Vanskelig å leve av film

Besnik har selv deltatt på en rekke festivaler og fått flere priser for filmene sine. Han er for lengst en kjent filmregissør i hjemlandet, Kosovo. I Norge har det vært vanskelig å leve av film. Det har vært umulig når en ikke kan språket, så derfor har Besnik måttet lære seg norsk.

Mange har bidratt til at filmfestivalen har oppstått. Utfordringen ligger i økonomien, og sponsorer er viktig. Weniff håper at flere med interesse for film vil samarbeide og at flere sponsorer kan hjelpe til med den positive utviklingen.

Programmet for filmfestivalen kan du finne her

Annonse[pro_ad_display_adzone id="4936"]