1 mai kan forbrytere sone i hjemmet her i fylket, 20 sunnmøringer venter nå på lenkene sine

Annonse[pro_ad_display_adzone id="4935"]

Som et av de siste fylkene i landet kan Møre og Romsdal nå tilby forbrytere å sone hjemme.

Friomsorgsleder i Møre og Romsdal Annhild Viken Sunde.

– Dette har vi ventet på lenge, ordningen startet i 2008 her i landet og nå kan vi tilby dette også her i fylket, sier Friomsorgsleder her i fylket Annhild Viken Sunde.

400 søkere årlig

et er forventet at 400 personer vil søke denne typen soning årlig her i fylket. Kapasiteten vil oppjusteres om behovet er der forteller Sunde. – Akkurat nå har vi 32 søkere som skal gjennom en egnethetsvurdering til de 20 plassene vi regner med å ha på plass i mai.

Prioriterer unge

Personer under 18 år og opp til 23 år skal prioriteres til denne type soning. I tillegg vil vold og sedelighetsdommer være avslagsårsak i flere saker sier Sunde. Alle med dommer opp til 4 måneder kan søke om å sone hjemme.

Ukentlige kontroller

Med en slik soning skal du oppholde deg i hjemmet når du ikke er på jobb eller skole.- Hjemmet skal godkjennes av oss for soning. Vi gjennomfører 4 ukentlige kontroller, hjemme, på jobb eller på våre kontor. Da blir det blant annet tatt alkotest, forteller Sunde.

Vi registrerer gps koordinater rundt boligen og ligger postkassen utenfor området blir det regnet som et brudd og bevege seg dit. Mellom klokken 5 på ettermiddagen og 7 om morgenen skal en oppholde seg hjemme.

Stor pågang på ledige stillinger
Friomsorgen skal ansette 5 personer her i fylket for å håndtere fanger som soner under elektronisk kontroll (EK). – Vi har hatt stor pågang på de fem ledige stillingene og starter intervjuprosessen i neste uke, forteller Sunde. Friomsorgen har kontor i Molde, Ålesund og Kristiansund og et samarbeid med friomsorgen i Sogn og Fjordane.

Annonse[pro_ad_display_adzone id="4936"]