– I 20 år har jeg veiledet og slanket sunnmøringer – og jeg har ikke tenkt å gi meg enda, smiler Fride Myrseth fra Ålesund, som feirer 20-årsjubileum som kursleder i Grete Roede.

Annonse[pro_ad_display_adzone id="4935"]

Gikk ned 40 kilo

Det hele startet da Fride selv gikk på Roede-kurs og fikk hjelp til å gå ned i vekt. – Jeg hadde fått to små barn, og var veldig overvektig. Men på kurset fikk jeg hjelp – det funket kjempebra, og jeg gikk ned 40 kilo! Og jeg har ikke gått opp igjen. Opplevelsen jeg fikk på kurset den gangen var så bra at jeg selv ønsket å bli kursleder. Det var så flott å kunne være tilstede i livet sitt, samtidig som man gikk ned i vekt – det er så viktig, det er jo det som er en livsstilsendring, og nettopp kunne spise litt av alt. Ikke å trenge å slutte med noe, ha et normalt kosthold, spise masse god mat – og likevel gå ned i vekt! Denne positive opplevelsen ville jeg være med på å gi andre, forklarer Fride.

54 tonn sunnmørske tonn

I starten det veldig fint med en ettermiddags/kveldsjobb siden Fride hadde to smågutter. – Det har jo ikke passet like godt i alle de år i ettertid, men vi har fått det til å funke, fordi jeg har ønsket det! Jeg har jo hatt mange kurs gjennom alle mine år, og hvis jeg har ”regnet” riktig, har jeg vært med på å slanke bort 53900 sunnmørske kilo, eller ca 54 tonn.

Ingen snarvei

– Det finnes ingen hemmeligheter eller snarveier til et lettere liv. Et variert og sunt kosthold som du liker og trives med, kombinert med fysisk aktivitet er fortsatt det viktigste. Men vår erfaring i Grete Roede er at det er lettere å lykkes i en gruppe, sammen med en kursleder og andre som har samme mål, sier Fride.

-Jeg syns jeg nettopp har begynt, det er på ungene og speilbildet jeg ser årene har gått. Håkon var ett år da jeg startet som kursleder etter å ha tatt ev meg 40 kilo, han blir straks 22 år og Aleksander er blitt 24 år, smiler Fride, og legger til at det har vært mye glede og lærdom i det å ha hjulpet så mange til et lettere liv. – Og det ønsker jeg å fortsette med.

Annonse[pro_ad_display_adzone id="4936"]