Kjære Lambi. Je suis papier toilette.

Annonse[pro_ad_display_adzone id="4935"]

I Dagbladet i dag kan vi lese om Mette som fikk dere til å fjerne «God jul»-toalettpapiret deres fra deres sortiment, grunnet blasfemisk innhold. Hun reagerte, ifølge artikkelen, med vantro på dette toalettpapiret. Selv reagerer jeg med vantro over at hun faktisk reagerte med vantro.

«God jul» er vel strengt tatt ingen religiøs hilsen. Det var neppe det som stod på kortene Jesus fikk da han, ifølge en bok, ble født. Det stod mest sannsynlig «Velkommen til verden», eller i beste fall «Det ble en gutt!»

Hadde toalettpapiret deres hatt en avbildning av Jesus på korset skulle jeg sagt meg enig i at det kanskje var å gå litt for langt – for noen. Selv er jeg ateist og hadde nok aldri kjøpt toalettpapir med bilde av Jesus på. Men at det står «God jul» på det er jo bare koselig, det er for øvrig den eneste julepynten jeg har på badet i julen.

Siden debatten om ytringsfriheten har stått veldig i fokus dette året syns jeg ikke dere, på grunnlag av én dames klage, skal fjerne dette produktet. Hadde vært interessant å vite om dere har fått flere slike klager på dette toalettpapiret. Det ville i alle fall bevist at folk har for mye fritid. Jeg har personlig veldig mye fritid så det er derfor jeg tar meg tiden til å skrive dette åpne brevet.

Det blir i alle fall trist å komme ut på badet til jul og ikke få noe julestemning i det hele tatt. Man får muligens kjøpt en rull eller to på finn.no eller på svartebørsen, men vil tro at de forsvinner fort nå som dette er et faktum. Jeg håper dere vil revurdere saken, og igjen innføre dette produktet med «God jul» på. Om ikke for min skyld, så gjør det for ytringsfriheten og for julestemningen på badet.

Det er tross alt dette toalettpapiret som får julen til å vare helt til påske.

mvh
André Ulveseter

Gjengitt etter avtale, bloggen kan leses i sin helhet her.

Saken i Dagbladet.no kan du lese her.

Annonse[pro_ad_display_adzone id="4936"]